Trei reţete delicioase pe bază de căpşuni

Autor: 31/05/2018 Blog

Căpşunile. Un fruct romantic adorat atât de adulţi, cât şi de copii, cu gust dulce, răcoritor şi uşor de inclus în reţete pline de savoare. Dar oare mai este nevoie de prezentare? Astăzi am ales să vorbim despre câteva preparate pe bază de căpşuni ce vă pot face zilele mai dulci.

Este important să ştiţi că un consum regulat de căpşuni vă ajută să întăriţi sistemul imunitar, să vă îmbunătăţiţi vederea, să vă menţineţi elasticitatea pielii, implicit să întârziaţi îmbătrânirea tenului. De asemenea, aceste fructe sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus şi menţin o valoare normală a presiunii sângelui.

Budincă din orez cu fructe by Tania Bordianu.

Pentru preparare aveţi nevoie de 1 cană cu orez, 2 căni cu apă, 1 păstaie de vanilie, 4 linguri ulei de cocos aromat, 200g fructe proaspete (recomandăm căpşuni), 6 linguri de sirop de smochine. Orezul se fierbe și se pune în blender împreună cu păstaia de vanilie şi uleiul de cocos. Mixaţi până la atingerea unei consistențe foarte cremoase. Compoziția se toarnă în straturi alternative cu fructele stropite cu sirop de smochine. Fructele pot fi mixate sau tăiate cuburi. Budinca este excelentă atât caldă, cât și rece.

Smoothie cu căpşuni & kale.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 felie mare de ananas, 1 cană de căpşuni proaspete, 1 lingură seminţe de in, 8 frunze de kale, 1 lingură de carob şi 1/2 cană lapte de caju sau apă. Ingredientele se pun împreună în blender şi se mărunţesc. Smoothieul este gata în mai puţin de zece minute!

Îngheţată raw cu căpşuni.

Pentru preparare vă sunt necesare 2 banane foarte bine coapte (tăiate bucăţi şi congelate anterior), 1 cană şi jumătate de căpşuni congelate. Puteţi adăuga opţional 1 lingură ulei de cocos (încălzit la bain-marie) şi 1/2 lingură miere raw. Introduceţi ingredientele în blender şi procesaţi la viteză maximă, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Decoraţi cu fructe proaspete, nuci şi ciocolată raw. Îngheţata este gata în doar câteva clipe.

Fermele organice. Un drum mai sigur spre sănătate

| Blog | No Comments

De la oraş la ţara sau invers? Care ar fi ascensiunea în viziunea dumneavoastră? Myra şi Drew Goodman, doi tineri crescuţi în centrul oraşului New York, au decis fără să clipească să se mute într-o zonă liniştită, în mijlocul naturii, departe de zgomotul neîncetat al traficului şi feriţi de orice urmă de poluare.

În frigider sau în congelator? Cum păstrăm corect alimentele?

| Blog | No Comments

Preţul mic al produselor congelate ne-a făcut în timp să ne îndreptăm atenţia în mare parte către produsele proaspete, deoarece ştim cu toţii că preţul reflectă de cele mai multe ori calitatea.

20 de idei pentru o gustare sănătoasă, vegană

| Blog | No Comments

Ne-am gândit să facem astăzi o listă cu 20 de sugestii ce vă pot fi de folos când doriţi să luaţi o gustare şi nu ştiţi ce să conţină aceasta. Să fie o mână de migdale? Sau o cană de fructe? Poate un smoothie…

Trei reţete delicioase pe bază de căpşuni

| Blog | No Comments

Un fruct romantic adorat atât de adulţi, cât şi de copii, cu gust dulce, răcoritor şi uşor de inclus în reţete pline de savoare. Dar oare mai este nevoie de prezentare? Astăzi am ales să vorbim despre câteva preparate pe bază de căpşuni ce vă pot face zilele mai dulci.

Noutăţi de la Happylife pentru momente dulci

| Blog | No Comments

Şase sortimente noi de batoane vegane, ciocolată cu cinci arome diferite, fără zahăr adăugat, şi numeroase vafe crocante cu felurite arome date de ingrediente naturale, culese din surse sigure.

Reţete spirituale şi culinare de pe “Insula Zeilor”

| Blog | No Comments

Un loc unde este nepoliticos să-ţi arăţi mânia. Un colţ de pământ unde este natural să fii empatic şi unde 80% dintre locuitori se roagă, fac yoga şi practică meditaţia înainte de culcare.

Camara cu Merinde
Bd. Mamaia nr. 180
Constanta, CT 900540
Romania