Trei reţete delicioase pe bază de căpşuni

By 31/05/2018Blog

Căpşunile. Un fruct romantic adorat atât de adulţi, cât şi de copii, cu gust dulce, răcoritor şi uşor de inclus în reţete pline de savoare. Dar oare mai este nevoie de prezentare? Astăzi am ales să vorbim despre câteva preparate pe bază de căpşuni ce vă pot face zilele mai dulci.

Este important să ştiţi că un consum regulat de căpşuni vă ajută să întăriţi sistemul imunitar, să vă îmbunătăţiţi vederea, să vă menţineţi elasticitatea pielii, implicit să întârziaţi îmbătrânirea tenului. De asemenea, aceste fructe sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus şi menţin o valoare normală a presiunii sângelui.

Budincă din orez cu fructe by Tania Bordianu.

Pentru preparare aveţi nevoie de 1 cană cu orez, 2 căni cu apă, 1 păstaie de vanilie, 4 linguri ulei de cocos aromat, 200g fructe proaspete (recomandăm căpşuni), 6 linguri de sirop de smochine. Orezul se fierbe și se pune în blender împreună cu păstaia de vanilie şi uleiul de cocos. Mixaţi până la atingerea unei consistențe foarte cremoase. Compoziția se toarnă în straturi alternative cu fructele stropite cu sirop de smochine. Fructele pot fi mixate sau tăiate cuburi. Budinca este excelentă atât caldă, cât și rece.

Smoothie cu căpşuni & kale.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 felie mare de ananas, 1 cană de căpşuni proaspete, 1 lingură seminţe de in, 8 frunze de kale, 1 lingură de carob şi 1/2 cană lapte de caju sau apă. Ingredientele se pun împreună în blender şi se mărunţesc. Smoothieul este gata în mai puţin de zece minute!

Îngheţată raw cu căpşuni.

Pentru preparare vă sunt necesare 2 banane foarte bine coapte (tăiate bucăţi şi congelate anterior), 1 cană şi jumătate de căpşuni congelate. Puteţi adăuga opţional 1 lingură ulei de cocos (încălzit la bain-marie) şi 1/2 lingură miere raw. Introduceţi ingredientele în blender şi procesaţi la viteză maximă, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Decoraţi cu fructe proaspete, nuci şi ciocolată raw. Îngheţata este gata în doar câteva clipe.

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…

Aliaţi pentru imunitate

| Blog | No Comments
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim…

Ghidul veganului Partea a V-a: “Cum menţinem o dietă vegană echilibrată?”

| Blog | No Comments
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior... şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi,…

Ce gătim cu ajutorul… dovleacului?

| Blog | No Comments
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie…

Dovleacul – vedeta toamnei

| Blog | No Comments
Poate fi consumat copt, crud, în prăjituri, în plăcinte, sub formă de supă cremă, smoothieuri, în salate... şi sub orice altă formă vă puteţi imagina. Dovleacul are un conţinut foarte…

Cum facem faţă frigului?

| Blog | No Comments
Anotimpul rece nu aduce doar temperaturi scăzute, ci şi o stare permanentă de oboseală, răceli repetate, piele uscată şi impulsul de a mânca peste măsura obişnuită. Frigul ne ţine mai…