Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

By 16/11/2018Blog

Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru, fosfor, mangan sunt doar o parte dintre elemente nutritive care se ascund în inima legumei de culoarea roşu. Circulaţia sângelui are cele mai multe de câştigat în urma consumului regulat de sfeclă roşie. Datorită nitraţilor naturali din compoziţie, sistemul cardiovascular este ajutat să funcţioneze în cele mai bune condiţii. Vasele de sânge se dilată, tensiunea arterială scade, este împiedicată formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge, astfel organismul fiind ferit de bolile cardiovasculare. În plus, potasiul ajută la întărirea muşchiului inimii.

Pentru un organism puternic

Un pahar cu suc de sfeclă roşie vă poate aduce în dar energie şi vitalitate pentru a începe ziua în forţă. Puteţi consuma acest suc natural şi în momentele în care simţiţi că vă confruntaţi cu stări de epuizare fizică. Studiile din domeniul medical au demonstrat că sfecla roşie reuşeşte să balanseze nivelul de oxigen consumat şi creşte rezistenţa organismului. Această legumă este un ajutor de nădejde în combaterea mai multor afecţiuni, precum cele hepatice, tulburări ale glandei tiroide, gastrita, afecţiuni ale vezicii biliare sau cancerul. Anemia este o altă afecţiune ce poate fi tratată cu ajutorul acestui aliment bogat în fier şi acid folic, elemente nutritive ce ajută la producerea globulelor roşii. Un studiu realizat în anul 2011 de Universitatea Wake Forest a demonstrat că sfecla roşie poate împiedica evoluţia demenţei. Oxidul nitric este cel responsabil de creşterea fluxului de sânge către creier. Totodată, acest superaliment conţine o cantitate mare de acid folic ce previne apariţia bolii Alzheimer. Sfecla roşie consumată cât mai des, de la vârste fragede, va modela un adult cu imunitate de fier!

Părerea specialistului

Vom încheia acest articol cu declaraţia unui specialist în horticultură şi vă promitem că vom reveni săptămâna următoare cu câteva reţete delicioase şi sănătoase pe bază de sfeclă roşie. ”Sfecla roşie conţine foarte multe vitamine, săruri minerale şi este foarte bună pentru sănătate. Culmea, această plantă deosebită nu este utilizată la valoarea ei, la noi în ţară, din păcate. Este cea care ajută foarte mult în special în partea internă a organismului, este cea care reface foarte bine şi ajută la tratarea bolilor intestinale, ale colonului”, a declarat pentru Adevărul cercetătorul în horticultură Costel Vânătoru.

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…

Aliaţi pentru imunitate

| Blog | No Comments
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim…

Ghidul veganului Partea a V-a: “Cum menţinem o dietă vegană echilibrată?”

| Blog | No Comments
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior... şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi,…

Ce gătim cu ajutorul… dovleacului?

| Blog | No Comments
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie…