Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

By 19/12/2018Blog

Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea celor din jur asupra consumului de carne şi să trăiască după un stil de viaţă sănătos. Şi când întâlnim astfel de persoane nu putem decât să le încurajăm, să le spunem că organismul le va fi recunoscător şi le va răsplăti cu sănătate.

Iată ce am povestit împreună:

 1. Ce te-a determinat să alegi stilul de viaţă vegetarian?

Cred că mi-ar fi cel mai uşor să vă spun că am animale de companie. Am un căţel, o pisică, o broască ţestoasă şi un peruş. Hrănesc şi iubesc toate animalele din faţa blocului de când sunt mică. Era paradoxal ce făceam înainte.  E ipocrizie să spui că iubeşti animalele, dacă alegi să le mănânci.

 1. De cât timp eşti vegetarian?

Cred că au trecut aproximativ 40 de zile. Nici înainte nu mâncăm foarte des carne, mai ales carne de porc, vită, miel. Acum am eliminat-o complet.

 1. Ce schimbări ţi-a adus stilul de viaţă vegetarian?

Mă simt mult mai bine, cel puţin moral.

 1. De unde te inspiri pentru prepararea meniului?

De cele mai multe ori “culeg” idei de pe Instagram şi Pinterest.

 1. Care este reţeta ta preferată şi cum o prepari?

Pizza vegetariană. Este foarte uşor de preparat. Pentru gătire am nevoie de un blat de pizza, mozzarella valsoia, caşcaval vegan şi verdeţuri.

 1. Care sunt principiile alimentare peste care nu treci?

Nu mă înfometez niciodată. Un alt aspect important este faptul că nu înlocuiesc produsele din carne cu alte produse toxice. N-aş putea să mănânc un burger vegan de la fast food, de exemplu.

 1. Ai un motto după care te ghidezi când vine vorba despre alimentaţie?

Nu am unul în mod special. Acum îmi vine în minte celebrul citat „Minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

 1. Care a fost cel mai impresionant, determinant, lucru pe care l-ai aflat despre carne când ai decis să alegi vegetarianismul?

Documentarele privind comercializarea cărnii şi filmele cu teme inspirate din industria cărnii. Mi-a dat de gândit foarte mult modul brutal în care animalele sunt chinuite înainte de a fi măcelărite.

 1. Ce sfat le-ai da persoanelor care consumă regulat produse din carne?

Le-aş spune să elimine carnea din alimentaţie, atât cât pot, şi să consume zilnic cât mai multe legume şi fructe. Acestea ne hrănesc corpul cu adevărat.

 1. Este adevărat că viaţa unui vegetarian este mai scumpă?

Este. Şi pot înţelege limpede că alimentele sănătoase, naturale, au un preţ mai mare. În acelaşi timp sunt conştientă de faptul că economisesc pe alte părţi. Prefer să dau câţiva lei în plus pe hrană, în loc să îi dau la medic.

 1. Ce aliment nu îţi lipseşte din frigider?

Cred că niciodată din frigider nu mi-au lipsit legumele.

 1. Ce ai mai putea adăuga şi consideri că ar fi util celor care doresc să adopte acest stil de viaţă?

Vegetarianismul este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…