Reţete pentru menţinerea hidratării

By 03/09/2018Blog

Vara vine cu o mulţime de momente frumoase, o bogăţie de fructe şi legume, cu căldura mult aşteptată, însă, în acelaşi timp, ne aduce şi mici neplăceri. Una dintre acestea este  deshidratarea organismului. Setea, senzaţia de uscăciune a gurii, ameţeala, oboseala, slăbiciunea şi pierderea apetitului sunt semne care ne arată că organismul a pierdut o cantitate importantă de lichide şi are nevoie de hidratare. Dacă nu acţionăm imediat, riscăm să apară alte simptome, precum oboseală extremă, crampe musculare, dureri de cap, greaţă, vărsături, confuzie sau probleme respiratorii.

Pentru a preveni deshidratarea este nevoie, în primul rând, să bem constant lichide. Medicii ne recomandă să bem apă cât mai des, cu înghiţituri mici. Totodată, specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc să consumăm alimente care conţin peste 90% apă: castraveţi, roşii, salată verde, spanac, ţelină, portocale, căpşuni sau pepene. Am făcut o selecţie de reţete ce au în compoziţie ingrediente din această categorie.

Supă raw de roşii. Pentru a păstra tot ce e mai bun din roşii, vă recomandăm această supă a la Tania Bordianu. Aveţi nevoie de 2 roşii mari, 2 tulpini de ţelină, 1 crenguţă de busuioc proaspăt, 1/2 avocado bine copt, 1/2 pahar de apă (caldă său rece), 1 linguriţă sare de Himalaya, 1 linguriţă de usturoi granulat, 1 linguriţă ceapă granulată. Roşiile şi ţelina se pasează bine în blender. Se adaugă busuiocul, avocado şi condimentele. La final se toarnă apă caldă sau rece, în funcţie de preferinţe.

Spaghete de dovlecei. Dovlecelul are cele mai bune efecte terapeutice atunci când este consumat în stare crudă. Acesta conţine o mulţime de vitamine, minerale şi are în compoziţie 95% apă. Pentru hidratare, vă recomandăm o salată raw pe bază de acest aliment. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 dovlecel, 1 avocado, 1 castravete, sucul de la o jumătate de lămâie, 5 frunze de busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, sare neiodata. Dovlecelul se transformă în spaghete cu ajutorul spiralatorului. Avocado, sucul de lămâie, castravetele, usturoiul, busuiocul şi sarea se pun în robot sau în blender şi se pasează. Sosul obţinut se amestecă cu spaghetele de dovlecei. Această salată excelentă de vară este gata în doar zece minute.

Smoothie din pepene. Ce poate fi mai răcoritor? Pentru preparare aveţi nevoie de 3 felii mari de pepene roşu şi 10 frunze de mentă. Se curăţă pepenele de coajă şi se pune în blender cu tot cu sâmburi, se adaugă frunzele de mentă şi se pasează.

Cum ne pregătim micuţii pentru intrarea în colectivitate?

| Blog | No Comments
Dacă sunteţi părinte, cu siguranţă zilele acestea v-aţi gândit cel puţin o dată la intrarea sau reîntoarcerea copilului dumneavoastră în colectivitate. Cei mici vin acasă permanent cu viroze şi, din…

Când vă este dor de paste bolognese…

| Blog | No Comments
Am luat în calcul următoarea ipoteză: vă este dor de paste, nu aveţi prea mult timp la dispoziţie, vă este foame şi aţi vrea să mâncaţi ceva rapid. Soluţia am…

Reţete pentru menţinerea hidratării

| Blog | No Comments
Vara vine cu o mulţime de momente frumoase, o bogăţie de fructe şi legume, cu căldura mult aşteptată, însă, în acelaşi timp, ne aduce şi mici neplăceri. Una dintre acestea…

Ce mai e nou pe la Cămara cu Merinde

| Blog | No Comments
Ne place să vă surprindem permanent cu produse noi, fie cu reţete preparate în bucătăria proprie sau cu alimente importate de la cei mai grijulii producători. Printre cutii de unt…

Cinci metode eficiente de detox

| Blog | No Comments
Există numeroase voci care condamnă această practică a detoxifierii organismului, spunând că “străbunicii nu mai ţineau cure de detox şi erau sănătoşi”. Noi spunem simplu: dacă nu exista, nu se…

Superalimente de la Raab Vitalfood

| Blog | No Comments
Povestea Raab Vitalfood a început în urmă cu mai bine de 25 de ani, când Michael Raab a deschis o mică afacere în Munich, ce avea ca obiectiv promovarea unei…