Regimul raw vegan reda vieti

By 19/09/2017Blog
Regimul raw vegan reda vieti

Zilele acestea am rasfoit cartea lui Ernst Gunter pe tema alimentelor crude care hranesc si vindeca totodata, intitulata “Hrana vie. O speranta pentru fiecare”. Este o carte pe care o recomand tuturor persoanelor care doresc sa urmeze un regim raw vegan.

In aceasta carte veti descoperi principiile de baza ale alimentatiei naturiste, retete de hrana vie si o multime de sfaturi ce va vor aduce un plus de calitate vietii, vindecand probleme de sanatate.

Ernst Gunter ne poarta prin cateva povesti de viata care dovedesc ca hrana vie previne imbolnavirea organismului si vindeca numeroase boli, precum reumatismul, diabetul, bolile de piele, bolile aparatului cardio-vascular, cancerul sau scleroza multipla. Numeroase studii, activitatea mai multor medici si declaratiile oamenilor care au aplicat principiile raw vegane intaresc scrierile autorului cartii Hrana vie.

Intreaga carte este bazata pe principiul terapeutic aplicat de medicul grec Hipocrate. Acesta este considerat si in prezent unul dintre cei mai renumiti medici ai tuturor timpurilor.

Hipocrate a sustinut o regula de aur pentru prevenire si vindecare: “Alimentele voastre sa fie medicamente si medicamentele voastre sa fie alimente”. De la aceasta regula a luat nastere cartea amintita mai sus ce cuprinde si cele peste 100 de retete raw impartasite de Ernst Gunter.

De ce este bine sa mancam crud?

Alimentatia traditionala raspandeste in organism prin descompunerea alimentelor ingerate cam pana la 80% substante acide, in loc de 20% (procent care ar fi adecvat posibilitatilor de neutralizare prin metabolism).

Acest surplus duce la o hiperaciditate constanta, cauza principala a tuturor bolilor. “Singura hrana care poate neutraliza si favoriza eliminarea acizilor depozitati si a reziduurilor din artere, auricule si creier este reprezentata de zarzavaturile crude”, sustine Ernst Gunter. In “Hrana vie. O speranta pentru fiecare” veti intalni o multime de informatii utile oferite de Ernst Gunter pentru a va ajuta sa faceti alegeri corecte pentru sanatatea dumneavoastra.

Regimul raw vegan i-a vindecat

Am facut o selectie a declaratiilor date de foste persoane bolnave care, pentru vindecare, au urmat recomandarile terapeutice prezentate in carte.

“Eram foarte rau bolnava de nervi, de inima si de stomac, iar medicii nu ma mai puteau ajuta in niciun fel. Dupa ce am citit carte dumneavoastra, am inceput sa pun in practica cele scrise in ea, desi la inceput aveam putine sperante de reusita. Chiar dupa o saptamana am inceput sa dorm mai bine si, in prezent, ma simt mai bine. Sunt mama a patru copii si acum sunt din nou in stare sa ma ocup de ei.” A. O. din K.

“Am suferit de artroza acuta. Ma aflam la un pas de operatie la nivelul articulatiei coxo-femurale. Incurajat de afirmatiile unei persoane ce avusese aceeasi boala, m-am hotarat sa urmez dietoterapie. In fiecare luna ma simteam mai bine si astazi sunt sanatos. Acum ma pot incumeta din nou sa urc muntii.” J. M. din G.

“Zaceam in sectia de bolnavi incurabili a clinicii universitare. Imi curgea sange pe gura, din ochi, din nas si din urechi, eram in pericol sa ma sufoc, atat de compacte erau nodozitatile limfatice provocate de cele 500 000 de leucocite. Am parasit spitalul si, in sase luni, am fost vindecat de aceasta grozava leucemie, mancand doar legume si fructe crude.” H. S. din B.

“Sufeream tot mai rau de reumatism; acum e ca si cum n-am fost niciodata bolnav.” G. din D.

“In cazul hemoragiei uterine si a cancerului la piele de care sufeream a fost o experienta reusita utilizarea acestui gen de alimentatie; acum sunt sanatoasa.” H. K. din A.

“La 50 de ani m-am imbolnavit de cancer intestinal. Diagnosticul medicilor a fost de ulcer intestinal avansat; operatia trabuia facuta imediat, altfel ar fi fost prea tarziu. In aceasta situatie am inceput sa studiez carti in care erau prezentate tratamente naturiste si astfel m-am hotarat ca, in loc sa fac operatia, mai bine sa schimb total alimentatia. Hemoragia intestinala s-a diminuat treptat si, dupa trei luni, a incetat cu totul. Hrana datatoare de sanatate mi-a priit atat de bine, incat nu am mai vrut sa renunt la ea. De atunci s-au scurs 40 de ani fara a mai fi vreodata bolnav. Astazi am 91 de ani si niciuna dintre neplacerile batranetii, cum ar fi slabirea vederii sau orice altceva nu s-au ivit inca.” E. W. din Z.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…