Primăvara aduce hrană vie

By 08/03/2016Blog

Ne-a fost dor de pieţele pline de verde, de leuşteanul proaspăt, de ruccola românească, de frunzele tinere de spanac şi de gustoasa salată verde. Iată că a venit şi sezonul în care ne bucurăm de gustul parfumat al salatei de primăvară cu ridichi şi ceapă verde. Nimic nu e mai potrivit pentru combaterea asteniei de primăvară decât un coş plin de legume verzi care te energizează.

Cum scăpăm de anemie?

În general iarna nu aşterne doar zăpadă, ci şi un val de amorţeală, somnolenţă sau stare de leşin. După sezonul rece simţim o oboseală cronică, posibil chiar şi tulburări respiratorii, care ne indică instalarea anemiei în organism. Această afecţiune apare din cauza deficitului de fier şi poate fi tratată foarte uşor cu un regim alimentar bazat pe fructe şi legume proaspete. Spanacul, broccoli, stevia şi urzicile sunt alimentele de sezon care aduc un aport semnificativ de fier. Puteţi să le consumaţi atât în mâncăruri gătite, cât şi în starea lor naturală. Pentru a vă bucura de toate proprietăţile nutritive vă recomandam sa le adăugaţi direct în blender alături de câteva fructe. Corpul va aprecia gustul plăcut al sucului şi va primi vitaminele şi minerale de care are nevoie pentru a fi în formă. Un cocktail pe care noi îl adorăm este amestecul de spanac, măr, banană şi kiwi. Merită încercat dimineaţa!

Mâncaţi simplu şi colorat!

Includeţi în coşul zilnic fructe şi legume de primăvară şi evitaţi să le gătiţi. Cu cât gustările sunt mai simple, cu atât organismul are mai puţin de muncă în procesul digestiv şi se va simţi mai bine. Meniurile raw accelerează digestia şi oferă corpului senzaţia de „uşor”. Este o bucurie să ne gândim că urmează lunile aprilie şi mai, când vom găsi în grădinile bunicilor roşii, castraveţi, ardei, ţelină, morcov, cireşe de mai, caise, mere, corcoduşe şi căpşuni. Cu aşa culori cui îi mai pasă de dulciuri, prăjeli şi produse de patiserie?! Vă aşteptăm la Cămara cu Merinde să gustaţi preparatele de sezon. Promitem că vom profita din plin de roadele primăverii.

 

Să ne satisfacem pofta de primăvară!

.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…