Primavara aceasta se poarta martisoare dulci, vegetariene

By 02/03/2016Blog

Dupa o luna plina de iubire, imbratisam o luna dedicata frumusetii si feminitatii. Astazi am vazut o multime de zambete pe chipul doamnelor si domnisoarelor care au primit o floare sau care purtau un martisor in piept. Este ziua in care acestea se simt apreciate si am creat un martisor dulce care sa le si rasfete. Bomboanele trufe au fost preparate la Camara cu Merinde special pentru 1 martie si au in compozitie caju, fulgi de cocos, miere si vanilie. Gustul lor minunat ofera o stare de bine fara a crea mustrari de constiinta ca s-a depasit limita obisnuita de calorii. Ba mai mult, micile cadouri dulci vor aduce in dar sanatate.

Fiecare ingredient in parte contribuie la buna functionare a organismului. Caju are nota zece cand vine vorba de prevenirea cancerului de colon si a bolilor de inima. De asemenea, este utilizat frecvent in diete, fiind un aliment bogat in fibre. Chiar daca are un continut crescut de grasimi, acestea sunt considerate „grasimi bune”. Aroma bomboanelor este intensificata de nuca de cocos, care are capacitatea de a reface tesuturile deteriorate, oxidate si contribuie la buna functionare a sistemului nervos. Mierea are un merit deosebit atat pentru gustul fin al martisoarelor, cat si pentru efectele benefice. Aceasta previne infectiile tubului digestiv, cailor respiratorii, pielii si mucoaselor. Mierea este prietena aparatului digestiv. Ea accelereaza metabolismul si digestia, ajuta la functionarea tranzitului intestinal si la eliminarea toxinelor din organism. La reteta am adaugat si un strop de vanilie, esenta care alunga stresul, combate anxietatea, scade aciditatea gastrica si intareste sistemul imunitar. Pana pe data de 8 martie va asteptam la Camara cu Merinde sa descoperiti specialitatile vegetariene si raw vegane care pot face ziua mai dulce doamnelor si domnisoarelor dragi dumneavoastra.

Cu folclorul in suflet!

Desi traim intr-o epoca moderna, pastram in suflet traditiile si astazi ne-am amintit cu drag simbolul martisorului. George Cosbuc a descris martisorul ca fiind un simbol al soarelui primaverii, un simbol al focului, al luminii, aducator de frumusete si iubire. In folclor, anotimpurile sunt reprezentate in culori. Primavara este caracterizata de culoarea rosu, iar iarna de alb. 1 Martie este ziua care impleteste cele doua anotimpuri si astfel a luat nastere snurul de culoare alb-rosu. De ce purtam martisorul in piept? Tot George Cosbuc ne spune ca in acest mod suntem mai aproape de soare. Folclorul ne invata ca rosul simbolizeaza focul, sangele si soarele, elemente asociate cu vitalitatea femeii, iar albul reprezinta spuma apelor, norii, elemente asociate cu intelepciunea barbatului. Astfel obtinem un duo inseparabil: femeia si barbatul. Martisorul mai are rolul de a proteja gingasia si sensibilitatea femeii.

Martisorul este purtat de obicei pana in ziua in care primavara prinde putere, pana cand vin berzele, randunelele si pana cand infloresc copacii. Se spune ca daca veti lega snurul de o ramura inflorita, veti avea un an norocos si imbelsugat.

Va dorim o primavara cu mult soare!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…