Omega 3. Beneficii si surse

Autor: 30/03/2018 Blog

Acizii grasi Omega 3 sunt considerati acizi esentiali si sunt direct responsabili de sanatatea corpului nostru. Va povesteam intr-un articol anterior ca proteinele contin in total 20 de aminoacizi, printre care se numara cei opt aminoacizi esentiali ce nu pot fi produsi in mod natural la nivel celular.

Acestia ajung in organism si sunt asimilati doar prin intermediul alimentatiei. Cei mai importanti sunt Omega 3 si Omega 6, aminoacizi care au grija de buna functionare a corpului uman. Astazi vom enumera zece beneficii ale acestora si vom afla care sunt cele mai bogate surse de Omega 3.

Beneficii

  1. Cresc nivelul de HDL, cunoscut si sub numele de colesterol bun.
  2. Scad nivelul de LDL, respectiv colesterol rau.
  3. Lupta impotriva depresiei. Puteti scapa de astenia de primavara cu ajutorul consumului de acizi grasi Omega 3.
  4. Ajuta la diminuarea inflamatiilor.
  5. Lupta impotriva aparitia aterosclerozei.
  6. Reduc riscul aparitiei atacului cerebral.
  7. Asigura o buna desfasurare a proceselor cognitive, protejand functiile creierului. Totodata, contribuie si la performanta memoriei.
  8. Impiedica aparitia bolilor cronice.
  9. Scad tensiunea arteriala.
  10. Impiedica aparitia cardiopatiei ischemice (suferinta muschiului cardiac).

Simptome

Ne putem da seama ca avem deficit de Omega 3 daca ne simtim obositi, avem o stare permanenta de slabiciune, trecem frecvent de la o stare la alta sau simtim ca ne cuprinde o usoara depresie. De asemenea, o piele uscata, circulatia sanguina deficitara si aparitia problemelor cardiace ne pot semnala un deficit de acizi grasi Omega 3.

Surse de Omega 3

Ne putem lua aportul necesar de acizi grasi Omega 3 din uleiurile vegetale (masline, soia, in, rapita), legumele cu frunze verzi (spanac, salata), seminte de in, de canepa, seminte de dovleac, nuci si produse pe baza de soia.

Cum determinăm copiii să se hrănească sănătos?

| Blog | No Comments

Cu toţii ne străduim să le insuflăm copiilor dorinţa pentru o viaţă sănătoasă, să îi determinăm să uite că există pe faţa pământului chipsurile şi să îi convingem să aleagă, ca prin minune, doar alimentele care îi hrănesc cu adevărat.

Fermele organice. Un drum mai sigur spre sănătate

| Blog | No Comments

De la oraş la ţara sau invers? Care ar fi ascensiunea în viziunea dumneavoastră? Myra şi Drew Goodman, doi tineri crescuţi în centrul oraşului New York, au decis fără să clipească să se mute într-o zonă liniştită, în mijlocul naturii, departe de zgomotul neîncetat al traficului şi feriţi de orice urmă de poluare.

În frigider sau în congelator? Cum păstrăm corect alimentele?

| Blog | No Comments

Preţul mic al produselor congelate ne-a făcut în timp să ne îndreptăm atenţia în mare parte către produsele proaspete, deoarece ştim cu toţii că preţul reflectă de cele mai multe ori calitatea.

20 de idei pentru o gustare sănătoasă, vegană

| Blog | No Comments

Ne-am gândit să facem astăzi o listă cu 20 de sugestii ce vă pot fi de folos când doriţi să luaţi o gustare şi nu ştiţi ce să conţină aceasta. Să fie o mână de migdale? Sau o cană de fructe? Poate un smoothie…

Trei reţete delicioase pe bază de căpşuni

| Blog | No Comments

Un fruct romantic adorat atât de adulţi, cât şi de copii, cu gust dulce, răcoritor şi uşor de inclus în reţete pline de savoare. Dar oare mai este nevoie de prezentare? Astăzi am ales să vorbim despre câteva preparate pe bază de căpşuni ce vă pot face zilele mai dulci.

Noutăţi de la Happylife pentru momente dulci

| Blog | No Comments

Şase sortimente noi de batoane vegane, ciocolată cu cinci arome diferite, fără zahăr adăugat, şi numeroase vafe crocante cu felurite arome date de ingrediente naturale, culese din surse sigure.

Camara cu Merinde
Bd. Mamaia nr. 180
Constanta, CT 900540
Romania