Omega 3. Beneficii si surse

By 30/03/2018Blog

Acizii grasi Omega 3 sunt considerati acizi esentiali si sunt direct responsabili de sanatatea corpului nostru. Va povesteam intr-un articol anterior ca proteinele contin in total 20 de aminoacizi, printre care se numara cei opt aminoacizi esentiali ce nu pot fi produsi in mod natural la nivel celular.

Acestia ajung in organism si sunt asimilati doar prin intermediul alimentatiei. Cei mai importanti sunt Omega 3 si Omega 6, aminoacizi care au grija de buna functionare a corpului uman. Astazi vom enumera zece beneficii ale acestora si vom afla care sunt cele mai bogate surse de Omega 3.

Beneficii

  1. Cresc nivelul de HDL, cunoscut si sub numele de colesterol bun.
  2. Scad nivelul de LDL, respectiv colesterol rau.
  3. Lupta impotriva depresiei. Puteti scapa de astenia de primavara cu ajutorul consumului de acizi grasi Omega 3.
  4. Ajuta la diminuarea inflamatiilor.
  5. Lupta impotriva aparitia aterosclerozei.
  6. Reduc riscul aparitiei atacului cerebral.
  7. Asigura o buna desfasurare a proceselor cognitive, protejand functiile creierului. Totodata, contribuie si la performanta memoriei.
  8. Impiedica aparitia bolilor cronice.
  9. Scad tensiunea arteriala.
  10. Impiedica aparitia cardiopatiei ischemice (suferinta muschiului cardiac).

Simptome

Ne putem da seama ca avem deficit de Omega 3 daca ne simtim obositi, avem o stare permanenta de slabiciune, trecem frecvent de la o stare la alta sau simtim ca ne cuprinde o usoara depresie. De asemenea, o piele uscata, circulatia sanguina deficitara si aparitia problemelor cardiace ne pot semnala un deficit de acizi grasi Omega 3.

Surse de Omega 3

Ne putem lua aportul necesar de acizi grasi Omega 3 din uleiurile vegetale (masline, soia, in, rapita), legumele cu frunze verzi (spanac, salata), seminte de in, de canepa, seminte de dovleac, nuci si produse pe baza de soia.

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…

Aliaţi pentru imunitate

| Blog | No Comments
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim…

Ghidul veganului Partea a V-a: “Cum menţinem o dietă vegană echilibrată?”

| Blog | No Comments
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior... şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi,…

Ce gătim cu ajutorul… dovleacului?

| Blog | No Comments
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie…