Tagliatelle Petras. Paste fainoase raw cum rar intalnesti

Autor: 06/04/2018 Blog

Astazi vom vorbi despre un produs cu totul si cu totul special: Tagliatelle laminate raw, marca Petras Bio. Un brand care pune accent pe traditie si calitatea alimentelor.

“La fel ca-n prima noastra dimineata si astazi pregatim aluatul si-i dam forma de tagliatelle, asa ca putem spune ca povestea pastelor este veche de cand lumea Petras. Le asezam apoi fir cu fir intr-o bucla zdravana si le punem peste noapte sa se usuce in tihna, pentru a-si pastra toate cele bune primite de la natura”, ne spun cu pasiune reprezentantii Petras Bio. Haideti sa descoperim mai multe informatii despre pastele uscate bland si compania ce-si are atelierul la poalele cetatii Deva.

Cine este Petras Bio?

Compania s-a dedicat productiei raw intrucat doreste sa lucreze cu un produs care are viata si care isi transmite mai departe puterea nealterata.

“Din 2006, cand am inceput productia, ne ingrijim ca tot procesul tehnologic sa fie in armonie cu valorile familiei noastre, cu natura inconjuratoare si cu dorinta noastra de a oferi alimente sanatoase care hranesc trupul si bucura in acelasi timp gustul. Petras Bio este stradania de a implini un ideal.

Petras Bio vine din iubirea noastra pentru pamant, roadele lui si oameni. Noi nu ne imaginam sa lucram altfel decat certificat ecologic, pentru ca ne dorim produse adevarate si sanatoase. Cum sa le facem am invatat in Elvetia, Germania si Marea Britanie. Lucram in parteneriat cu o ferma ecologica din Romania cu o suprafata totala de 900 de hectare si cu o moara ecologica.

Suntem nu doar pionieri ai productiei alimentare bio din Romania, ci si pionieri europeni in domeniul produselor germinate si crude”, ne povestesc reprezentantii companiei Petras Bio.

Proces tehnologic

Intregul lant de productie, de la cultivarea terenurilor agricole, trecand prin morarit si pana la manufacturarea pastelor fainoase, este certificat ecologic. Materia prima folosita nu provine de pe o piata anonima, ci Petras Bio cunoaste fiecare producator agricol in parte. Astfel, Petras Bio poate garanta calitatea produselor.

Pentru a conserva beneficiile cerealelor prelucrate sunt utilizate tehnologii cat mai blande. La prelucrarea pastelor fainoase nu este utilizat doar procedeul comun de extrudare, ci si cel de laminare, la care fibra aluatului nu este rupta si nici incalzita, obtinand un produs premium ca gust si calitate. In procesul de laminare aluatul se preseaza mult mai putin decat in cazul procedeului de presare (extrudare) al pastelor comune. Astfel, o mare parte din albumina din aluat ajunge la suprafata pastelor. La fierbere porii se vor inchide si pastele vor ramane mai stabile si mai consistente, avand un gust mai bun si fiind “al dente”.

“In productia industriala pastele se usuca in 3 pana la 4 ore la temperaturi de pana la 130 de grade. In manufactura noastra uscarea se face la 43 de grade Celsius si dureaza pana la 2 zile, astfel incat substantele nutritive raman nemodificate si gustul este imbunatatit”, au completat expertii Petras Bio.

Sortimente

La Camara cu Merinde gasiti patru sortimente speciale de tagliatelle, respectiv:

  • Tagliatelle cu hribi
  • Tagliatelle cu busuioc
  • Tagliatelle cu canepa
  • Tagliatelle cu spanac

Omega 3. Beneficii si surse

| Blog | No Comments

Acizii grasi Omega 3 sunt considerati acizi esentiali si sunt direct responsabili de sanatatea corpului nostru. Va povesteam intr-un articol anterior ca proteinele contin in total 20 de aminoacizi, printre care se numara cei opt aminoacizi esentiali ce nu pot fi produsi in mod natural la nivel celular.

Inghetata pentru dor de vara

| Blog | No Comments

Si ce daca afara este inca frig. Noua ne-a fost pofta de inghetata si am cautat cateva retete delicioase si sanatoase. Sa spunem drept, mai speram sa ne vada vara si sa ne imbratiseze mai repede. Ne incapatanam sa lasam gecile groase in dressing, sa ascundem manusile si sa gustam treptat din placerile verii.

Faceti-va viata mai usoara cu aplicatiile dedicate veganilor

| Blog | No Comments

Aparitia telefoanelor inteligente ne-a transportat intr-o noua era a informatiilor si ne-a usurat viata ceva mai mult decat o facea internetul. De ce sa nu profitam la maxim de tehnologie?!

Bio Latte Matcha. Schimba rutina de dimineata!

| Blog | No Comments

Rutina unei persoane fericite si pline de viata: suna alarma cu cel putin o ora inainte de a pleca la birou, imi fac toaleta de dimineata, savurez o bautura pe baza de superalimente, citesc o revista, zambesc si plec spre birou incarcat de energie.

Cum sa traiesti cel putin 100 de ani!

| Blog | No Comments

Undeva in nordul Pakistanului traieste cea mai longeviva populatie din lume, care respecta obiceiuri vechi ce o feresc de boli, mostenite de la strabuni. Modul in care traiesc acesti oameni numiti Burusho, locuitori din zona Hunza, efortul fizic pe care il depun zilnic, ce alimente consuma, cu ce se hranesc in post, toate aceste aspecte contribuie la calitatea vietii lor.

Retete vegane bogate in proteine

| Blog | No Comments

Va povesteam in articolul trecut ca proteinele sunt pietrele de temelie care stau la baza constructiei organismului. Acestea contribuie la dezvoltarea tesuturilor si dau energie corpului, fapt pentru care va sfatuim sa le includeti frecvent in meniu.

Camara cu Merinde
Bd. Mamaia nr. 180
Constanta, CT 900540
Romania