Tagliatelle Petras. Paste fainoase raw cum rar intalnesti

By 06/04/2018Blog

Astazi vom vorbi despre un produs cu totul si cu totul special: Tagliatelle laminate raw, marca Petras Bio. Un brand care pune accent pe traditie si calitatea alimentelor.

“La fel ca-n prima noastra dimineata si astazi pregatim aluatul si-i dam forma de tagliatelle, asa ca putem spune ca povestea pastelor este veche de cand lumea Petras. Le asezam apoi fir cu fir intr-o bucla zdravana si le punem peste noapte sa se usuce in tihna, pentru a-si pastra toate cele bune primite de la natura”, ne spun cu pasiune reprezentantii Petras Bio. Haideti sa descoperim mai multe informatii despre pastele uscate bland si compania ce-si are atelierul la poalele cetatii Deva.

Cine este Petras Bio?

Compania s-a dedicat productiei raw intrucat doreste sa lucreze cu un produs care are viata si care isi transmite mai departe puterea nealterata.

“Din 2006, cand am inceput productia, ne ingrijim ca tot procesul tehnologic sa fie in armonie cu valorile familiei noastre, cu natura inconjuratoare si cu dorinta noastra de a oferi alimente sanatoase care hranesc trupul si bucura in acelasi timp gustul. Petras Bio este stradania de a implini un ideal.

Petras Bio vine din iubirea noastra pentru pamant, roadele lui si oameni. Noi nu ne imaginam sa lucram altfel decat certificat ecologic, pentru ca ne dorim produse adevarate si sanatoase. Cum sa le facem am invatat in Elvetia, Germania si Marea Britanie. Lucram in parteneriat cu o ferma ecologica din Romania cu o suprafata totala de 900 de hectare si cu o moara ecologica.

Suntem nu doar pionieri ai productiei alimentare bio din Romania, ci si pionieri europeni in domeniul produselor germinate si crude”, ne povestesc reprezentantii companiei Petras Bio.

Proces tehnologic

Intregul lant de productie, de la cultivarea terenurilor agricole, trecand prin morarit si pana la manufacturarea pastelor fainoase, este certificat ecologic. Materia prima folosita nu provine de pe o piata anonima, ci Petras Bio cunoaste fiecare producator agricol in parte. Astfel, Petras Bio poate garanta calitatea produselor.

Pentru a conserva beneficiile cerealelor prelucrate sunt utilizate tehnologii cat mai blande. La prelucrarea pastelor fainoase nu este utilizat doar procedeul comun de extrudare, ci si cel de laminare, la care fibra aluatului nu este rupta si nici incalzita, obtinand un produs premium ca gust si calitate. In procesul de laminare aluatul se preseaza mult mai putin decat in cazul procedeului de presare (extrudare) al pastelor comune. Astfel, o mare parte din albumina din aluat ajunge la suprafata pastelor. La fierbere porii se vor inchide si pastele vor ramane mai stabile si mai consistente, avand un gust mai bun si fiind “al dente”.

“In productia industriala pastele se usuca in 3 pana la 4 ore la temperaturi de pana la 130 de grade. In manufactura noastra uscarea se face la 43 de grade Celsius si dureaza pana la 2 zile, astfel incat substantele nutritive raman nemodificate si gustul este imbunatatit”, au completat expertii Petras Bio.

Sortimente

La Camara cu Merinde gasiti patru sortimente speciale de tagliatelle, respectiv:

  • Tagliatelle cu hribi
  • Tagliatelle cu busuioc
  • Tagliatelle cu canepa
  • Tagliatelle cu spanac

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…

Aliaţi pentru imunitate

| Blog | No Comments
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim…

Ghidul veganului Partea a V-a: “Cum menţinem o dietă vegană echilibrată?”

| Blog | No Comments
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior... şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi,…

Ce gătim cu ajutorul… dovleacului?

| Blog | No Comments
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie…