Inghetata pentru dor de vara

By 22/03/2018Blog

Si ce daca afara este inca frig. Noua ne-a fost pofta de inghetata si am cautat cateva retete delicioase si sanatoase. Sa spunem drept, mai speram sa ne vada vara si sa ne imbratiseze mai repede.

Ne incapatanam sa lasam gecile groase in dressing, sa ascundem manusile si sa gustam treptat din placerile verii. Va incurajam sa testati urmatoarele arome:

Inghetata a la Tania Bordianu.

Reteta este extrem de gustoasa si o puteti prepara in doar cinci minute. Aveti nevoie de 4 banane decojite si congetale (se decojesc si se pun la congelator peste noapte), 1 lingura de ulei de cocos, 1 lingurita de pudra Mesquite si 1/2 cana de migdale sau alune maruntite. Se pun in robot bananele congelate, uleiul de cocos si o lingurita de Mesquite si se paseaza pana cand compozitia devine fina si cremoasa. La final adaugam migdalele sau alunele maruntite. Bon Appétit!

Inghetata cu menta si fulgi de ciocolata.

Si in acest caz vorbim despre o reteta foarte usor de preparat. Aveti nevoie doar de cinci minute pentru a va rasfata cu o inghetata super gustoasa si racoroasa. Va sunt necesare urmatoarele ingrediente: 4 banane decojite si congetale (se decojesc si se pun la congelator peste noapte), o cana de menta proaspata, o cana de spanac proaspat, 1/3 cana de lapte de cocos si ¼ cana cu fulgi de ciocolata. Adaugati in blender bananele, laptele de cocos, menta si spanacul si amestecati pana cand compozitia devine cremoasa. Presarati fulgii de ciocolata peste inghetata si desertul este gata!  Daca doriti sa va jucati cu reteta si sa fiti inventivi, puteti completa cu o lingura de spirulina sau un alt praf de superalimente, chiar si o lingurita de matcha.

Inghetata cu cirese.

Pentru iubitorii de fructe aceasta este reteta perfecta. Aveti nevoie de 500 g cirese congelate, 1 kg banane congelate, 50 g zahar de cocos raw sau alt indulcitor natural, afine si frunze de menta. Adaugati in blender ciresele si bananele. Pasati pana cand obtineti o pasta fina, apoi adaugati zaharul si mixati pana ramane un amestec omogen. Puneti compozitia in cupe, presarati afinele si 2-3 frunze de menta.

Va dorim zile cat mai dulci!

Cum ne pregătim micuţii pentru intrarea în colectivitate?

| Blog | No Comments
Dacă sunteţi părinte, cu siguranţă zilele acestea v-aţi gândit cel puţin o dată la intrarea sau reîntoarcerea copilului dumneavoastră în colectivitate. Cei mici vin acasă permanent cu viroze şi, din…

Când vă este dor de paste bolognese…

| Blog | No Comments
Am luat în calcul următoarea ipoteză: vă este dor de paste, nu aveţi prea mult timp la dispoziţie, vă este foame şi aţi vrea să mâncaţi ceva rapid. Soluţia am…

Reţete pentru menţinerea hidratării

| Blog | No Comments
Vara vine cu o mulţime de momente frumoase, o bogăţie de fructe şi legume, cu căldura mult aşteptată, însă, în acelaşi timp, ne aduce şi mici neplăceri. Una dintre acestea…

Ce mai e nou pe la Cămara cu Merinde

| Blog | No Comments
Ne place să vă surprindem permanent cu produse noi, fie cu reţete preparate în bucătăria proprie sau cu alimente importate de la cei mai grijulii producători. Printre cutii de unt…

Cinci metode eficiente de detox

| Blog | No Comments
Există numeroase voci care condamnă această practică a detoxifierii organismului, spunând că “străbunicii nu mai ţineau cure de detox şi erau sănătoşi”. Noi spunem simplu: dacă nu exista, nu se…

Superalimente de la Raab Vitalfood

| Blog | No Comments
Povestea Raab Vitalfood a început în urmă cu mai bine de 25 de ani, când Michael Raab a deschis o mică afacere în Munich, ce avea ca obiectiv promovarea unei…