Inghetata pentru dor de vara

By 22/03/2018Blog

Si ce daca afara este inca frig. Noua ne-a fost pofta de inghetata si am cautat cateva retete delicioase si sanatoase. Sa spunem drept, mai speram sa ne vada vara si sa ne imbratiseze mai repede.

Ne incapatanam sa lasam gecile groase in dressing, sa ascundem manusile si sa gustam treptat din placerile verii. Va incurajam sa testati urmatoarele arome:

Inghetata a la Tania Bordianu.

Reteta este extrem de gustoasa si o puteti prepara in doar cinci minute. Aveti nevoie de 4 banane decojite si congetale (se decojesc si se pun la congelator peste noapte), 1 lingura de ulei de cocos, 1 lingurita de pudra Mesquite si 1/2 cana de migdale sau alune maruntite. Se pun in robot bananele congelate, uleiul de cocos si o lingurita de Mesquite si se paseaza pana cand compozitia devine fina si cremoasa. La final adaugam migdalele sau alunele maruntite. Bon Appétit!

Inghetata cu menta si fulgi de ciocolata.

Si in acest caz vorbim despre o reteta foarte usor de preparat. Aveti nevoie doar de cinci minute pentru a va rasfata cu o inghetata super gustoasa si racoroasa. Va sunt necesare urmatoarele ingrediente: 4 banane decojite si congetale (se decojesc si se pun la congelator peste noapte), o cana de menta proaspata, o cana de spanac proaspat, 1/3 cana de lapte de cocos si ¼ cana cu fulgi de ciocolata. Adaugati in blender bananele, laptele de cocos, menta si spanacul si amestecati pana cand compozitia devine cremoasa. Presarati fulgii de ciocolata peste inghetata si desertul este gata!  Daca doriti sa va jucati cu reteta si sa fiti inventivi, puteti completa cu o lingura de spirulina sau un alt praf de superalimente, chiar si o lingurita de matcha.

Inghetata cu cirese.

Pentru iubitorii de fructe aceasta este reteta perfecta. Aveti nevoie de 500 g cirese congelate, 1 kg banane congelate, 50 g zahar de cocos raw sau alt indulcitor natural, afine si frunze de menta. Adaugati in blender ciresele si bananele. Pasati pana cand obtineti o pasta fina, apoi adaugati zaharul si mixati pana ramane un amestec omogen. Puneti compozitia in cupe, presarati afinele si 2-3 frunze de menta.

Va dorim zile cat mai dulci!

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…

Aliaţi pentru imunitate

| Blog | No Comments
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim…

Ghidul veganului Partea a V-a: “Cum menţinem o dietă vegană echilibrată?”

| Blog | No Comments
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior... şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi,…

Ce gătim cu ajutorul… dovleacului?

| Blog | No Comments
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie…