Masa festiva de Craciun se anunta a fi una vesela si variata

By 18/12/2017Blog
masa de craciun camara cu merinde

Cum sa diversificam preparatele de Craciun? Cu ce sa inlocuim carnatii traditionali pentru a avea o masa festiva vegana cat mai autentica? Cum scapam de povara statului in bucatarie? Cam acestea sunt grijile care ne-au framantat in aceste zile.

Si am gasit solutii pentru a va ajuta sa economiti timpul scurs pentru cautarea si prepararea celor mai potrivite produse traditionale de Craciun. Iata ce va propunem pentru meniului de sarbatori:

Carnati, piftie, lebar si cozonac… toaaate vegane

La Camara cu Merinde ne-am unit fortele si am conturat un meniu bogat si diversificat care va da un plus de savoare meselor de Craciun.  Daca va ganditi cum sa va rasfatati musafirii cu preparate traditionale, va recomandam sa consultati lista de mai jos si sa alegeti ce poftiti. Mentionam ca produsele propuse de bucatarul nostru au aspect specific sarbatorilor de iarna si vor contribui la imaginea clasica de Craciun.

Lebar: tofu, fasole rosie, ceapa, patrunjel, maghiran.

Piftie: cartofi, agar agar, fasole verde, mazare, pastranac, morcov, usturoi.

Sarmale Raw: hrisca, migdale, nuca, morcovi, telina, varza murata.

Chiftelute: naut, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru.

Icre amaranth: amaranth, ceapa, lapte vegetal, ulei floare, usturoi, lamaie, turmeric.

Mousse de alge: caju, tofu, ceapa rosie, alge, chives, capere, marar, usturoi, lamaie.

Salata Boeuf: cartofi, morcov, mazare, porumb, ardei, maioneza vegana.

Drob: ciuperci, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, naut, busuioc.

Carnati: linte, sfecla, boia afumata, nucsoara, usturoi.

Suntem siguri ca stiti care este desertul nelipsit de pe mesele de Craciun. Cozonacul, cu siguranta! Si avem o reteta excelenta pe baza de ingrediente vegane: faina integrala, zahar de cocos, cacao, scortisoara, esenta de vanilie si rom. Trebuie doar sa il comandati la Camara cu Merinde si ii veti da gata pe cei dragi! Comenzile pot fi facute direct la sediul nostru din bulevardul Mamaia, nr. 180, sau la numarul de telefon 0241 582 506.

Magia Craciunului ia nastere din zambetele copiilor fericiti, glasul cristalin al colindatorilor, momentele frumoase petrecute alaturi de cei dragi si mesele imbelsugate. Dupa cum ati vazut, de masa ne ocupam noi! Va invitam sa aveti grija doar de zambetele celor din jurul dumneavoastra.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…