Idei de băuturi fresh pentru zile caniculare

By 23/07/2018Blog

Pofta de mâncare ne cam lipseşte în ultima perioadă. Să fie căldura de vină… sau poate ne luăm energia din cheful de viaţă dat de vacanţă. Oricare ar fi motivul, cert este că mesele calde şi consistente nu ne atrag în această perioadă. Preferăm sucurile proaspete şi mixurile de legume – fructe care ne aduc un strop de răcoare în mijlocul verii şi ne dau putere să facem faţă temperaturilor ridicate.

 

Astăzi am făcut o selecţie de reţete pentru băuturi fresh, răcoritoare. Vă invităm să le testaţi!

Tania Bordianu a fost mereu o sursă de inspiraţie pentru noi. De data aceasta am împrumutat de la prietena noastră un smoothie răcoritor: Smoothie de Vară. Pentru preparare aveţi nevoie de 2 banane, 2-3 piersici, 5 frunze de mangold (sfeclă elveţiană), 1 cană de apă, 1 picătură de ulei esenţial de portocală (opţional) şi 1 picătură de ulei esenţial de lămâie (opţional). Se pun toate ingredientele în blender, se pasează şi smoothie-ul este gata.

Ghimbirată cu lime şi mentă.

Cum vi se pare? Este suficient să pronunţăm cuvântul “ghimbirată” şi simţim deja briza mării. Pentru această reţetă vă sunt necesare următoarele ingrediente: 1 lime, 1 lămâie, 6 cm ghimbir, 1 litru apă filtrată, 20 g mentă şi miere, după gust. Lămâia şi limeta se curăţă de coajă. Toate ingredientele se procesează în blender. Compoziția se strecoară iar sucul obținut se consumă, de preferat, imediat sau se păstrează la frigider pentru cel mult 24h.

Următoarea recomandare este un ice tea. Un ceai rece care vă ajută să staţi departe de stresul cotidian, să vă întăriţi sistemul imunitar şi să oferiţi corpului antioxidanţii necesari. Tania l-a denumit Ice Tulsi Sweet Rose Tea. Vă sunt necesare 3 linguri de ceai Tulsi Sweet Rose (http://www.cocomag.ro/product/organic-india-ceai-tulsi-sweet-rose-bio-18-plicuri/), 1 litru de apă fiartă, jumătate de lămâie, 1 portocală, 3 cuişoare, frunze de mentă după gust, 4 linguri de melasă de curmale sau miere şi cuburi de gheaţă. În apa fiartă se pun 3-4 linguri de ceai şi se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, adăugăm cuburile de gheaţă, sucul de lămâie, felii de portocale, cuişoarele, frunzele de mentă şi îndulcitorul (mierea sau melasa de curmale).

Smoothie cu ananas şi busuioc. Aceasta este o băutură hrănitoare şi uşoară, precum o zi de vacanţă. Aveţi nevoie de 1 cană de lapte de cocos, 1 banană, 1 cană şi jumătate de bucăţele de ananas îngheţat, 2 frunze de busuioc proaspăt şi un vârf de linguriţă de ghimbir răzuit. Toate ingredientele se adaugă în blender şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.

Pentru că se apropie vremea pepenilor, vă recomandăm să savuraţi un Suc de pepene galben şi roşu. Aveţi nevoie de 4 căni cu cubuleţe de pepene roşu, 4 căni cu cubuleţe de pepene galben şi puţin ghimbir proaspăt. Adăugaţi ingredientele într-un blender şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă.

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…

Aliaţi pentru imunitate

| Blog | No Comments
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim…

Ghidul veganului Partea a V-a: “Cum menţinem o dietă vegană echilibrată?”

| Blog | No Comments
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior... şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi,…

Ce gătim cu ajutorul… dovleacului?

| Blog | No Comments
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie…

Dovleacul – vedeta toamnei

| Blog | No Comments
Poate fi consumat copt, crud, în prăjituri, în plăcinte, sub formă de supă cremă, smoothieuri, în salate... şi sub orice altă formă vă puteţi imagina. Dovleacul are un conţinut foarte…

Cum facem faţă frigului?

| Blog | No Comments
Anotimpul rece nu aduce doar temperaturi scăzute, ci şi o stare permanentă de oboseală, răceli repetate, piele uscată şi impulsul de a mânca peste măsura obişnuită. Frigul ne ţine mai…