Cinci fructe de sezon pentru un organism puternic

By 24/07/2018Blog

Luna iulie nu ne aduce doar căldură, ci şi o diversitate de fructe bogate în elemente nutritive. Dacă daţi o fugă în piaţă veţi găsi tarabe “colorate” cu piersici, caise, vişine, pepeni, zmeură, pere şi multe alte fructe pregătite să contribuie la sănătatea organismului dumneavoastră. Fie că le mâncaţi în stare naturală, le adăugaţi în compot, desert sau le beţi sub formă de freshuri, este important să le consumaţi zilnic.

Vom începe cu pepenele roşu, preferatul nostru. Acest fruct este considerat un diuretic natural, având în compoziţie peste 90% apă. Pepenele nu are grijă doar de sănătatea rinichilor, ci şi a pielii, a sistemului muscular şi articulaţiilor. Cantitatea mare de apă susţine, de asemenea, buna funcţionare a tranzitului intestinal. Acest fruct conţine şi o doză importantă de potasiu, care împreună cu apa lucrează la detoxifierea organismului.

Vişinele sunt alte vedete ale lunii iulie. Acestea s-au dovedit a face minuni când vine vorba de întărirea sistemului muscular. Vişinele au proprietăţi antiinflamatoare, fapt pentru care ajută la calmarea durerilor. Un consum regulat al acestor fructe ajută la întărirea sistemului imunitar (datorită conţinutului ridicat de vitamina C), scad nivelul colesterolului din sânge şi ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv, fiind bogate în fibre. Şi în cazul acestor fructe vorbim despre un conţinut crescut de potasiu şi o compoziţie de aproximativ 90% apă. Drept urmare, vişinele sunt recomandate în curele de slăbire, detoxifică organismul şi contribuie la frumuseţea pielii.

Caisele pot fi numite şi fructele tinereţii. Acestea au un conţinut ridicat de beta caroten ce împiedică oxidarea celulelor şi ne ajută să ne menţinem organismul tânăr. Nici aceste fructe nu stau rău când vine vorba despre cantitatea de potasiu. Ele au, de asemenea, nutrienţi ce protejează inima, vederea, controlează tensiunea arterială şi reglează digestia.

Piersicile abundă şi ele în elemente nutritive. Acestea conţin antioxidanţi ce ajută la înlăturarea radicalilor liberi şi au în compoziţie o cantitatea mare de fibre ce reglează digestia. Consumul de piersici ajută la protejarea ficatului, întărirea sistemului imunitar şi sănătatea sistemului digestiv.

Zmeura nu este doar delicioasă, ci ajută şi la hrănirea organismului. Aceasta conţine antioxidanţi, mangan, vitamina C, fibre, acid folic, riboflavină, magneziu, vitamina B3, potasiu şi acizi graşi Omega 3. Consumată pe termen lung, zmeura ajuta la protejarea vederii, detoxifierea organismului, întărirea sistemului imunitar şi menţinerea tinereţii.

Vă sfătuim să vă bucuraţi cât de mult puteţi de roadele naturii!

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…

Aliaţi pentru imunitate

| Blog | No Comments
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim…

Ghidul veganului Partea a V-a: “Cum menţinem o dietă vegană echilibrată?”

| Blog | No Comments
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior... şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi,…

Ce gătim cu ajutorul… dovleacului?

| Blog | No Comments
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie…