Ghid vegan Partea a IV-a: “Ce dotari sunt necesare in bucataria veganului?”

By 10/01/2018Blog

Dotarile si electrocasnicele din bucataria veganului nu difera foarte mult fata de cele din bucataria traditionala. Este nevoie in principal de electrocasnice utile la amestecarea legumelor, fructelor si semintelor.

Putem spune ca secretul retetelor vegane sta intr-o buna mixare a ingredientelor. Acesta este subiectul pe care am decis sa il abordam astazi, motiv pentru care am facut o lista cu “instrumente” vegane.

  1. Folositi cat mai multe recipiente si tacamuri confectionate din lemn sau ceramica. Avand in vedere ca stilul de viata vegan se bazeaza pe multe fructe si legume crude, este indicat sa renuntati la instrumentele din metal sau plastic. In acest fel evitati si oxidarea preparatelor. Nu uitati sa va achizitionati un cutit ceramic si un tocator!
  2. Pentru maruntirea legumelor si a zarzavatului va sunt necesare razatori de diferite dimensiuni si un spiralator. Cel din urma va este de folos in special la pregatirea retetelor de noodles de legume si a salatelor.
  3. Blenderul este nelipsit din bucataria unui vegan. Va va fi de folos in fiecare zi, incepand cu prima ora a diminetii cand va recomandam sa va luati portia de energie dintr-un smoothie alcatuit din fructe, legume si frunze verzi. Daca doriti un blender longeviv, alegeti unul cu minim 1000 W.
  4. Si daca am vorbit de smoothieuri, luam in discutie si storcatorul de fructe. Ar fi excelent sa utilizati un storcator cu presare la rece. Aceasta functie va ajuta sa pastrati cat mai multe elemente nutritive din fiecare aliment introdus in aparat. Storcatoarele clasice au motoare cu centrifuga, care functioneaza la turatie mare si emana caldura. Sa nu uitam! Caldura este inamicul numarul unu al unui suc de buna calitate, cu adevarat hranitor.
  5. Rasnita redevine vedeta bucatariei. Daca acum multi ani am renuntat la acest mic aparat, iata ca ne intoarcem la el. Este util la macinarea semintelor si a plantelor.
  6. Daca ati decis ca acesta este stilul de viata care vi se potriveste, a venit momentul sa va achizitionati un deshidrator. In acesta puteti usca o serie de preparate raw, precum fursecuri, biscuiti, paine, legume, fructe, verdeturi. Acest aparat va este de folos mai ales in momentul in care va faceti provizii pentru iarna.

Speram ca aceasta lista sa va ajute sa fiti mai aproape de preparatele dumneavoastra favorite! Va dorim spor la gatit.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…