Cum citim in fructe si legume?!

By 05/04/2016Blog

Teoria legaturii dintre alimente si organele corpului asupra carora acestea actioneaza ni s-a parut interesanta si ne-a fost prezentata de specialistul in nutritie, psihoterapeut Maria Verdi. Daca pana acum nu ati analizat un bob de fasole, o para sau o telina, este momentul sa o faceti pentru ca asa veti afla ce parte a corpului puneti in functiune!

O rondela de morcov este copia fidela a irisului. Studiile au aratat ca morcovii au capacitatea de a favoriza circulatia sanguina a ochiului si participa la structurarea acestuia.

Rosia poate fi asemanata cu inima, nu doar pentru culoarea sa, ci si pentru cele patru compartimente ale sale. Rosiile hranesc in special inima si ajuta la reglarea nivelului glicemiei in sange. Ciorchinele de strugure imita acelasi organ al corpului uman. Datorita polifenolilor din compozitie, acestia impiedica formarea cheagurilor de sange si astfel protejeaza inima.

Miezul de nuca seamana incredibil de tare cu creierul uman. V-ati intrebat de ce? Nucile sunt celebre pentru continutul lor bogat in acei acizi grasi de care creierul are nevoie pentru a-si mentine sanatatea. Medicii recomanda nucile pentru stimularea functiilor cerebrale.

Boabele de fasole pot fi asemanate cu rinichii. In medicina naturista tecile de fasole se culeg atunci cand sunt verzi, se maruntesc si se lasa la uscat. Acestea contin minerale, vitamina C, aminoacizi si sunt ideale pentru prepararea unui ceai diuretic care curata rinichii si caile urinare.

Vinetele, avocado si perele au forma uterului. ”Daca veti consuma saptamanal cel putin un fruct de avocado, o portie de vinete si doua pere veti regla nivelul estrogenilor in organism, veti regla metabolismul lipidelor si puteti preveni cancerul cervical”, ne-a asigurat Maria Verdi.

Smochinele sunt bogate in seminte si sunt grupate doua cate doua atunci cand cresc in copac, precum parti ale aparatului reproducator masculin. Aceste fructe au un rol important cand vine vorba de cantitatea si calitatea spermatozoizilor.

Cartofii dulci pot fi asemanati cu pancreasul, iar legatura dintre legume si organism este data de rolul important al cartofilor in reglarea glicemiei.

Maslinele contribuie la buna functionare a ovarelor si intamplarea face sa si semene cu acestea.

Grapefruitul si portocalele pot fi comparate cu glandele mamare. S-a dovedit in timp ca citricele contribuie la sanatatea sanilor, ajuta la miscarea limfei si previn formarea celulelor canceroase in aceasta zona a corpului.

Va invitam sa descoperiti noi asemanari benefice corpului dumneavoastra!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…

Aliaţi pentru imunitate

| Blog | No Comments
A sosit acel moment al anului când este indicat să testăm puterea plantelor, fructelor, legumelor şi a produselor apicole de a ne ţine departe de răceli. Despre ce alimente vorbim…

Ghidul veganului Partea a V-a: “Cum menţinem o dietă vegană echilibrată?”

| Blog | No Comments
Viaţa veganului e uşoară. Mult mai uşoară decât pare din exterior... şi 100% mai colorată decât cea a consumatorilor de alimente pe bază de carne. Nu o spunem doar noi,…

Ce gătim cu ajutorul… dovleacului?

| Blog | No Comments
Acest fruct nu este doar un aliment bogat în elemente nutritive, ci şi un ingredient ce dă savoare preparatelor şi vă răsfaţă, indiferent de forma sub care îl consumaţi. Fie…