Chia, semintele pentru care toate propozitiile incep cu “cele mai”

By 26/01/2016Blog

Cele mai nutritive. Cele mai bogate in fibre. Cele mai hranitoare alimente. Cele mai indicate alimente in curele de slabire si detoxifiere. Cele mai bogate in Omega-3. Cele mai bogate in proteine. Avem toate motivele sa confirmam ca semintele de chia sunt un superaliment modern. Spunem modern pentru ca a intrat recent in retetarele bucatarilor, desi acest aliment este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri.

Semintele de chia au luat nastere in zona centrala si sudica a statelor Mexic si Guatemala. Aztecii si Mayasii, ce se numara printre vechile popoare ale Americii, apreciau semintele de chia pentru nivelul crescut de energie pe care il ofereau organismului. In limba mayasa cuvantul “chia” inseamna “putere”.

Prietene cu sanatatea

In prezent, acest aliment este consumat in special de persoanele care aleg un stil de viata sanatos. Este important sa cunoasteti cateva beneficii ale semintelor de chia. Acestea au in compozitie o cantitatea mare de fibre si acizi Omega-3, care duc la imbunatatirea sistemului digestiv, la scaderea colesterolului si a trigliceridelor. Odata ce se mentin la valori normale indicatorii sangelui, scade si riscul bolilor cardiace. Semintele de chia pot fi consumate in special de persoanele cu intoleranta la lactoza. Acestea contin mai mult calciu decat majoritatea produselor lactate. Calciul, impreuna cu ceilalti nutrienti din semintele de chia ajuta si la intarirea sistemului osos. Studiile au aratat ca semintele de chia pot imbunatati performanta in cazul activitatilor sportive, scazand asimilarea zaharului in organism si crescand absorbtia de nutrienti. Semintele de chia mai contin o importanta cantitate de Mangan, Magneziu, Potasiu, Zinc, Fosfor, Vitamina B1, B2 si B3.

Cum pot fi consumate?

Semintele de chia pot fi inmuiate in sucuri, smoothieuri, budinca, pot fi adaugate in produse de panificatie, in prajituri sau pot fi consumate cu iaurt, cereal sau salate. Nu va faceti griji pentru gustul final al preparatelor pentru ca semintele de chia au o aroma aproape insesizabila.

Va recomandam sa faceti o vizita la “Camara cu Merinde” si sa gustati budinca de chia cu lapte de migdale, vanilie, banane, superalimente si cacao.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…