Reţete pentru menţinerea hidratării

By 03/09/2018Blog

Vara vine cu o mulţime de momente frumoase, o bogăţie de fructe şi legume, cu căldura mult aşteptată, însă, în acelaşi timp, ne aduce şi mici neplăceri. Una dintre acestea este  deshidratarea organismului. Setea, senzaţia de uscăciune a gurii, ameţeala, oboseala, slăbiciunea şi pierderea apetitului sunt semne care ne arată că organismul a pierdut o cantitate importantă de lichide şi are nevoie de hidratare. Dacă nu acţionăm imediat, riscăm să apară alte simptome, precum oboseală extremă, crampe musculare, dureri de cap, greaţă, vărsături, confuzie sau probleme respiratorii.

Pentru a preveni deshidratarea este nevoie, în primul rând, să bem constant lichide. Medicii ne recomandă să bem apă cât mai des, cu înghiţituri mici. Totodată, specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc să consumăm alimente care conţin peste 90% apă: castraveţi, roşii, salată verde, spanac, ţelină, portocale, căpşuni sau pepene. Am făcut o selecţie de reţete ce au în compoziţie ingrediente din această categorie.

Supă raw de roşii. Pentru a păstra tot ce e mai bun din roşii, vă recomandăm această supă a la Tania Bordianu. Aveţi nevoie de 2 roşii mari, 2 tulpini de ţelină, 1 crenguţă de busuioc proaspăt, 1/2 avocado bine copt, 1/2 pahar de apă (caldă său rece), 1 linguriţă sare de Himalaya, 1 linguriţă de usturoi granulat, 1 linguriţă ceapă granulată. Roşiile şi ţelina se pasează bine în blender. Se adaugă busuiocul, avocado şi condimentele. La final se toarnă apă caldă sau rece, în funcţie de preferinţe.

Spaghete de dovlecei. Dovlecelul are cele mai bune efecte terapeutice atunci când este consumat în stare crudă. Acesta conţine o mulţime de vitamine, minerale şi are în compoziţie 95% apă. Pentru hidratare, vă recomandăm o salată raw pe bază de acest aliment. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 dovlecel, 1 avocado, 1 castravete, sucul de la o jumătate de lămâie, 5 frunze de busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, sare neiodata. Dovlecelul se transformă în spaghete cu ajutorul spiralatorului. Avocado, sucul de lămâie, castravetele, usturoiul, busuiocul şi sarea se pun în robot sau în blender şi se pasează. Sosul obţinut se amestecă cu spaghetele de dovlecei. Această salată excelentă de vară este gata în doar zece minute.

Smoothie din pepene. Ce poate fi mai răcoritor? Pentru preparare aveţi nevoie de 3 felii mari de pepene roşu şi 10 frunze de mentă. Se curăţă pepenele de coajă şi se pune în blender cu tot cu sâmburi, se adaugă frunzele de mentă şi se pasează.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…