Siropul de pin, un adevarat aliat pentru sanatate

By 24/01/2018Blog

De fiecare data cand dam o fuga pe la munte nu uitam sa luam de la producatorii locali si doua-trei sticlute cu sirop de pin. Acest medicament natural a trecut testul timpului si s-a dovedit a fi extrem de eficient in tratarea mai multor afectiuni, precum cele pulmonare, renale, reumatismul, insomniile si stresul.

Mai jos vom detalia cateva proprietati terapeutice ale mugurilor de pin.

Mugurii de brad sunt renumiti mai ales pentru tratarea problemelor pulmonare, inflamatiilor si infectiilor cailor respiratorii, ameliorarea astmului bronsic si calmarea tusei. De asemenea, contribuie la vindecarea gripei, faringitei, sinuzitei si amigdalitei. Am putea spune ca siropul de pin este un adevarat inamic al bolilor pulmonare. Armele ii sunt proprietatile expectorante, antiinflamatorii si bactericide.

Siropul de pin este utilizat si pentru protejarea aparatului cardiovascular. Acesta contine grasimi mononesaturate ce micsoreaza nivelul colesterolului din sange. Mugurii contin acid oleic ce ajuta ficatul sa inlature trigliceridele din organism. Totodata, acesta protejeaza corpul impotriva bolilor coronariene si accidentelor vasculare cerebrale.

Siropul de pin luat dimineata pe stomacul gol ajuta si la inlaturarea stresului si oboselii. Acest medicament natural regleaza activitatea nervoasa, valorile glicemiei si are un efect tonic intens. Starea de oboseala este combatuta in special datorita fierului din continut.

Avand in compozitie proteine, mugurii sunt o sursa excelenta de energie de lunga durata. Proteina este utila si pentru refacerea si intarirea tesuturilor musculare.

Nu doar morcovii ne ajuta sa ne ascutim vederea, ci si mugurii de pin. Acestia contin beta-caroten, ce este transformat in vitamina A, si antioxidanti, substante extrem de utile pentru sanatatea ochilor. Luteina din compozitie ajuta la mentinerea unei vederi bune odata cu inaintarea in varsta.

Siropul de pin ajuta organismul sa lupte impotriva kilogramelor in plus. Acesta este bogat in acizi grasi, printre care si acidul pinolenic, care stimuleaza acea zona a creierului care este responsabila de eliberarea hormonilor satietatii. Acesti hormoni dau creierului mesajul “M-am saturat!”. Drept urmare, este recomandat sa consumam acest sirop intre mese sau presarat peste salate.

O alta caracteristica a siropului de pin este puterea de a lupta impotriva cancerului. Antioxidantii continuti de mugurii de pin combat radicalii liberi care duc la aparitia cancerului si a altor boli cronice. De asemenea, antioxidantii protejeaza organismul impotriva agentilor care cauzeaza boli infectioase, virusilor si, foarte important, impotriva procesului de imbatranire.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…