Retete de toamna, cu Tania Bordianu

By 25/10/2016Blog

Fiecare sezon devine mai aromat cu ajutorul retetelor delicioase ale Taniei. Zilele acestea am rugat-o sa ne impartaseasca cele mai gustoase preparate ce au la baza vedetele toamnei: dovleacul si gutuia.

Supa calda de dovleac

Pentru patru portii aveti nevoie de 30 g ceapa, 450 g dovleac placintar, 450 ml apa, 200 g radacina de telina, 1 lingurita de curry, 1 lingurita de garam masala (amestec indian de condimente), 3 cm de ghimbir, sare neiodata, seminte de dovleac si paprika.

In 30 de minute supa este gata. Cum? Tocati marunt ceapa si o puneti la inabusit la foc mic, timp de 3-4 minute, cu trei linguri de apa. Adaugati dovleacul si telina, taiate cubulete, peste care turnati apa si lasati sa fiarba 10-15 minute. Cand dovleacul si telina s-au fiert, pasati cu ajutorul robotului si adaugati uleiul de masline, sarea, curry, garam masala si ghimbirul maruntit. Pentru un plus de savoare si un aspect aparte, presarati seminte de dovleac, ulei de masline si paprika.

Dovleac copt cu fistic

Din randul retetelor nu putea sa lipseasca un desert, al carui timp de coacere este de doar 20 de minute. Pentru acest preparat va trebuie 1 felie mare de dovleac, 10 curmale fara samburi, 30 g de fistic crud, 1 lingura ulei de cocos si 1 lingurita de scortisoara. Dulcele este gata in patru pasi. Initial incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti felia de dovleac cu uleiul de cocos si o lasati in cuptor timp de 20 de minute. Dupa ce dovleacul s-a copt, adaugati curmalele maruntite, fisticul si scortisoara. La final stropiti preparatul cu sirop de struguri.

Smoothie cu gutui

Nu uitati sa consumati gutui in acest sezon! Acestea contin vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier. Intaresc sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva virozelor respiratorii. Tot gutuile sunt in top cand vine vorba de fructe cu efect anti-imbatranire.

Aveti nevoie de 1/2 gutuie, 1 mar mare, 1 para, 1/2 cana de baby spanac, 1 lingurita de Maca si 1/2 pahar de apa. Puneti toate ingredientele in blender si pasati. In cinci minute obtineti o bautura fabuloasa!

Pe noi ne-au impresionat retetele Taniei! Dumneavoastra ce parere aveti?!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…