Principiile bucatariei raw vegan si filozofia de la Camara cu Merinde

By 10/11/2015Blog

Pentru un numar mare de persoane stilul de viata raw vegan inseamna restrictii. Pentru noi inseamna vitalitate, sanatate si „farfurii colorate”. Astazi am ales sa vorbim despre filozofia care sta la baza raw vegansimului, principiile pe care le urmam si multitudinea de retete ce sunt cuprinse in acest stil de viata sanatos.

Va invitam sa va ganditi de ce ne simtim bine dupa un fresh de portocale. De ce avem energie dupa o salata de cruditati? Si in acelasi timp de ce ne simtim ghiftuiti si avem nevoie sa ne intindem putin dupa ce mancam o farfurie de prajeli? Raspunsul este dat de oamenii de stiinta care au subliniat faptul ca fiinta umana functioneaza optim daca se hraneste cu fructe, legume, frunze verzi, nuci si seminte, consumate in stare cruda. Aceste alimente ne imbogatesc cu energie si ne mentin corpul sanatos. In schimb, alimentele preparate termic pierd din elementele nutritive iar organismul nostru primeste o pseudo-hrana pe care se chinuie sa o digere. Ar fi fost bine daca raul se oprea aici, insa prin aceasta alimentatie dam corpului toxine care afecteaza buna functionare a organismului. Odata ce am avut aceasta informatie a fost simplu sa alegem specificul bucatariei noastre: Camara cu Merinde incurajeaza veganismul si raw veganismul!

Normele pe care le respectam sunt simple si aplicabile pentru toata lumea.

Mancam ce ne dorim! Ne hranim cu orice aliment din gama fructe, legume, nuci. Cu siguranta nu avem placerea si nu vom alege sa mancam animale omorate sau uleiuri hidrogenate.

Mancam pentru a fi sanatosi si fericiti! Raw veganismul este un stil de viata care ne aduce vitalitate, ne mentine greutatea corpului in limite normale si are grija de sanatatea organismului. Drept urmare ne declaram oameni fericiti. Ce poate fi mai frumos decat sa arati bine si sa te simti bine?!

Mancam de cate ori simtim nevoia! Cu meniul raw vegan nu simtim presiunea orei de masa. Putem cina la ora 21.00 fara grija ca vom lua kilograme in plus. De asemenea, putem manca o cantitate mare de alimente, atat timp cat aceste alimente sunt iubite de organism.

Ne hidratam bine! Camara cu Merinde incurajeaza consumul mare de lichide, tinand cont ca 70% din corpul nostru reprezinta apa. Si in acest caz exista o diversitate a gustului pentru ca apa poate fi aromata prin infuzii cum ar fi cele de lamaie sau menta.

Hrana nu este un detaliu minor al vietii noastre, insa nici motivul pentru care traim. Ne place sa spunem ca hrana pe care o consumam este egala cu calitatea vietii pe care o ducem.  Alimentele pe care le consumam ne influenteaza performantele, sanatatea, starea fizica si psihica.

In privinta gustului suntem siguri ca va vom cuceri cu preparatele noastre. La Camara cu Merinde gatim cu placere si dam nastere in permanenta unor gusturi noi. Este posibil sa fiti surprinsi de lipsa barierelor cand vine vorba de meniul raw vegan. Mai jos va oferim cateva exemple de retete gustoase pe care le gasiti la Camara:

Orange Zmuti – portocala, turmeric, ghimbir, lime.

Pina Colada Zmuti – ananas, avocado, portocala, lamaie.

Supa de linte – linte, morcov, telina, cartofi, ulei masline, sare himalaya, piper, chimion, boia dulce, boia iute, zeama lamaie, nucsoara.

Salata verde cu seminte – salata, kale, baby spanac, rosii, naut, migdale, seminte de dovleac, susan, dressing.

Budinca de chia – chia, lapte de migdale, vanilie, banane, superalimente, cacao.

Sărbători fericite!

| Blog | No Comments
Iată că a sosit acel moment al anului când privim în urmă şi analizăm cele 12 luni trecute. Putem spune chiar petrecute împreună.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…