Micul dejun – un „must” si un start pentru fiecare zi

By 08/12/2015Blog

Stim ca multi dintre dumneavoastra sunteti in cautare de idei pentru un mic dejun cat mai rapid si mai sanatos. Este practic sa luati un mar pe fuga si sa il mancati in drum spre serviciu sau sa aruncati cateva nuci si fructe uscate intr-un bol cu lapte de soia, insa nu ar fi mai dulci diminetile cu gust diferit?! Si pentru ca nu dorim ca timpul sa fie piedica meselor diversificate, astazi vom vorbi despre cateva retete rapide, ideale pentru micul dejun. Daca va ganditi vreo secunda sa renuntati la aceasta masa, va aducem aminte ca este cea mai importanta masa a zilei. Ea va da startul unei noi zile si de dumneavostra depinde daca vreti sa o incepeti in forta. Exista si o vorba din popor care spune „Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor”. Masa de dimineata este si cea mai permisiva. Puteti sa mancati ceva mai consistent fara a va face griji ca acumulati kilograme in plus. De ce sa nu va bucurati de acest moment!?

Budinca de chia

Semintele de chia sunt o comoara pentru organism in zilele in care trebuie sa depuneti efort suplimentar si aveti nevoie de mai multa putere. Acestea aduc un aport important de energie, sunt bogate in fibre si in omega 3. Chia este ingredientul nostru preferat cand vine vorba de budinca. Adaugati doua-trei linguri de chia intr-o cana de lapte de migdale sau de soia, asteptati aproximativ 15 minute pana cand se umfla semintele si devin mai moi. indulciti amestecul cu putin miere sau stevia si adaugati fructe de sezon, seminte, nuci sau chiar putina dulceata. Im fiecare zi puteti alege alt topping.

Budinca de hrisca cu nuci

Puneti la fiert 500 ml apa, turnati usor 150 grame de fulgi de hrisca si amestecati bine pana cand acestia se fierb. Dupa ce opriti focul, turnati o lingura de carob, omogenizati si adaugati o mana de nuca taiata marunt. Pentru mai multa aroma, puteti adauga vanilie naturala si putina miere. Este nevoie sa asteptati sa se raceasca budinca pentru a pune miere pentru ca acest ingredient devine toxic la temperatura inalta.

Cocktail de fructe, nuci si cereale

In doar cateva minute puteti pregati un amestec delicios de fructe, nuci si cereale. Adaugati in blender un mar, o banana, o para, cateva nuci, o lingura de nuca de cocos, o lingura de seminte de susan, o lingurita de seminte de in, 20 grame de fulgi de ovaz si alte 20 de grame de stafide, completati cu o cana de apa, amestecati si serviti cocktailul impreuna cu un prieten. Este important sa lasati ovazul si stafidele la hidratat cu o seara inainte de a prepara aceasta reteta. Aveti mai sus ingredientele pentru doua portii. Alegeti dumneavoastra cui faceti acest cadou dulce si matinal.

Salata de mango

Puneti seara la hidratat doua linguri de hrisca, doua linguri de caju si alte doua linguri de nuci. Dimineata taiati felii un fruct de mango, adaugati hrisca si, dupa ce le-ati scurs, puneti cajuul si nucile. La final indulciti amestecul cu sirop de agave sau putina miere.

Banana cu topping de caramel

Vom incheia cu o reteta super dulce si gustoasa care nu necesita fierbere. Spalati bine zece curmale si lasati-le timp de o ora la hidratat intr-un bol cu apa calduta, cat sa le acopere. Puneti curmalele in blender, impreuna cu apa in care au stat si amestecati pana obtineti o pasta cremoasa si consistenta. Adaugati 2-3 lingurite de cacao, un varf de sare si amestecati alte cateva secunde. Taiati felii o banana, turnati toppingul de caramel peste fruct si presarati deasupra cateva seminte de canepa decorticate.

Va dorim pofta buna si speram sa va bucurati de aceste retete impreuna cu cei dragi!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…