În frigider sau în congelator? Cum păstrăm corect alimentele?

Autor: 07/06/2018 Blog

Pentru a păstra tot ce e mai bun dintr-un fruct sau o legumă trebuie să cunoaştem care este metoda corectă de conservare. Preţul mic al produselor congelate ne-a făcut în timp să ne îndreptăm atenţia în mare parte către produsele proaspete, deoarece ştim cu toţii că preţul reflectă de cele mai multe ori calitatea.

Le achiziţionam, le punem în frigider şi dacă arată intact după 3-4 zile, ne ridică şi acestea un semn de întrebare. Ştim cu toţii ca legumele luate de la bunici nu supravieţuiau la rece mai mult de câteva zile, fapt ce dovedea că mâncăm nişte alimente sănătoase, netratate cu diferite chimicale ale căror nume nu le putem pronunţa. În cazul acesta, cum este mai bine să procedăm? Oare într-adevăr produsele congelate sunt inferioare celor proaspete? Haideţi să vedem ce spun oamenii de ştiinţă.

Dr. Emma Boyland, lector superior în ştiinţe psihologice la Universitatea Liverpool, a abordat această temă într-un articol de specialitate. Doctorul universitar ne informează încă de la începutul studiului că alimentele congelate se confruntă cu o problemă de imagine. Din cauza informaţiilor apărute în mass-media, alimentele congelate au pierdut teren în favoarea celor proaspete. Unul din trei britanici consideră că hrana congelată este inferioară hranei proaspete, iar 43% din populaţia Marii Britanii consideră că nimic nu o poate convinge să cumpere mai multe produse îngheţate.

Adevărul despre produsele congelate

 

Din motive financiare, de sănătate şi ecologice ar fi ideal să ne oprim puţin şi să acordăm mai multă atenţie alimentelor congelate. “Consumatorii şi-au format o părere greşită asupra produselor îngheţate, că ar fi mai slabe calitativ, deoarece acestea sunt mai ieftine decât cele proaspete. Costurile mici de producţie sunt motivul real pentru care alimentele congelate sunt mai convenabile”, ne explică Dr. Emma Boyland. Studiile au demonstrat că îngheţarea nu blochează substanţele nutritive ale fructelor şi legumelor. În cadrul unui experiment, mai multe produse proaspete din aceeaşi sursă au fost depozitate timp de trei zile atât în congelator, cât şi în frigider. S-a dovedit că elementele nutritive ale produselor depozitate la frigider au scăzut chiar mai mult decât în cazul celor ţinute în congelator.

Dr. Emma Boyland

 

“În cercetările mele m-am focusat pe efectele promovării alimentelor asupra preferinţelor, opţiunilor şi comportamentului copiilor. În mod specific, mă interesează cuantificarea amplorii și a naturii publicității prin intermediul televiziunii, a mass-mediei noi și a altor surse (de exemplu, publicitatea în aer liber) și elucidarea efectelor activității de branding (de exemplu, utilizarea de caractere promoționale) asupra răspunsurilor copiilor la publicitate”, a declarat Dr. Emma Boyland.

Cum determinăm copiii să se hrănească sănătos?

| Blog | No Comments

Cu toţii ne străduim să le insuflăm copiilor dorinţa pentru o viaţă sănătoasă, să îi determinăm să uite că există pe faţa pământului chipsurile şi să îi convingem să aleagă, ca prin minune, doar alimentele care îi hrănesc cu adevărat.

Fermele organice. Un drum mai sigur spre sănătate

| Blog | No Comments

De la oraş la ţara sau invers? Care ar fi ascensiunea în viziunea dumneavoastră? Myra şi Drew Goodman, doi tineri crescuţi în centrul oraşului New York, au decis fără să clipească să se mute într-o zonă liniştită, în mijlocul naturii, departe de zgomotul neîncetat al traficului şi feriţi de orice urmă de poluare.

În frigider sau în congelator? Cum păstrăm corect alimentele?

| Blog | No Comments

Preţul mic al produselor congelate ne-a făcut în timp să ne îndreptăm atenţia în mare parte către produsele proaspete, deoarece ştim cu toţii că preţul reflectă de cele mai multe ori calitatea.

20 de idei pentru o gustare sănătoasă, vegană

| Blog | No Comments

Ne-am gândit să facem astăzi o listă cu 20 de sugestii ce vă pot fi de folos când doriţi să luaţi o gustare şi nu ştiţi ce să conţină aceasta. Să fie o mână de migdale? Sau o cană de fructe? Poate un smoothie…

Trei reţete delicioase pe bază de căpşuni

| Blog | No Comments

Un fruct romantic adorat atât de adulţi, cât şi de copii, cu gust dulce, răcoritor şi uşor de inclus în reţete pline de savoare. Dar oare mai este nevoie de prezentare? Astăzi am ales să vorbim despre câteva preparate pe bază de căpşuni ce vă pot face zilele mai dulci.

Noutăţi de la Happylife pentru momente dulci

| Blog | No Comments

Şase sortimente noi de batoane vegane, ciocolată cu cinci arome diferite, fără zahăr adăugat, şi numeroase vafe crocante cu felurite arome date de ingrediente naturale, culese din surse sigure.

Camara cu Merinde
Bd. Mamaia nr. 180
Constanta, CT 900540
Romania