Cum determinăm copiii să se hrănească sănătos?

Autor: 19/06/2018 Blog

Cu toţii ne străduim să le insuflăm copiilor dorinţa pentru o viaţă sănătoasă, să îi determinăm să uite că există pe faţa pământului chipsurile şi să îi convingem să aleagă, ca prin minune, doar alimentele care îi hrănesc cu adevărat. Această luptă de convingere se întâmplă frecvent să fie bariera spre reuşită. Cu cât ne străduim mai tare, cu atât punem presiune pe copii şi îi îndepărtăm de scop. Teoria şi listele cu ce “trebuie” să mănânce nu fac decât să îi plictisească.

De-a lungul timpului, puterea exemplului s-a dovedit a fi cea mai eficientă.  Puneţi-vă la masă odată cu copilul dumneavoastră şi hrăniţi-vă cu aceleaşi preparate. Acesta va duce linguriţa la gură cu mai multă încântare, simţindu-se egal cu părinţii. Cei mici au tendinţa să imite comportamentul adulţilor. Vor dori întotdeauna să mănânce ce e la mama în farfurie. Cum să înţeleagă un prichindel că are meniu diferenţiat de cel al părinţilor? Dacă adăugăm puţină joacă vom avea surpriza să vedem cum copiii se adaptează mai uşor la un stil de viaţă sănătos.

Am ales să vorbim despre trei preparate care vor transforma mesele într-un motiv de bucurie.

Copiii adoră culorile. Haideţi să le oferim curcubeu în farfurie la micul dejun! Aşezaţi pe un platou mic fâşii de ardei gras verde, galben şi roşu, în formă de curcubeu. Puteţi completa peisajul cu câţiva nori pufoşi alcătuiţi din brânzică de caju cu mărar, pe care o găsiţi la Cămara cu Merinde.  Pământul poate fi format din pasta de hummus, deasupra căreia vă recomandăm să aşezaţi buchetele de broccoli, fâşii de castravete şi morcov. Dacă doriţi să includeţi pâinea în meniu, puneţi câteva cubuleţe de pâine cu maia în loc de “pavele”. Cei mici vor rezista cu greu tentaţiei de a savura o astfel de masă plină de culoare şi vitamine. Îi puteţi lăsa chiar pe ei să îşi completeze peisajul dorit.

Pentru masa de prânz, după o supă hrănitoare, vă recomandăm să savuraţi împreună cu cei mici o salată cu quinoa. Conţine numeroase vitamine, minerale şi o cantitate semnificativă de proteine. Este perioada în care pieţele abundă în legume colorate şi este păcat să nu profităm de ele. Pentru pregătirea salatei aveţi nevoie de 1 cană de quinoa fiartă, 2 ardei graşi roşii, 1 ceapă roşie, 3 castraveţi, 1/4 varza roşie, 2 morcovi raşi, 1 legătură de pătrunjel, 1 lingura de ulei de măsline extravirgin, puţină sare neiodata şi zeamă de la o jumătate de lămâie. Cum o preparăm? 250 grame de quinoa se fierb în 500 ml de apă, timp de 12-15 minute. Nu uitaţi să o hidrataţi câteva ore înainte de a o fierbe şi să o clătiţi bine. Astfel, evitaţi să iasă mâncarea amară. Tăiem toate legumele, le punem într-un bol împreună cu quinoa fiartă, scursă şi răcită, uleiul de măsline, zeamă de lămâie şi sarea. Se amestecă bine şi se serveşte la prânz sau la cină. Pentru a face masa mai distractivă, puteţi pune mici porţioare de salată pe crackersi cu hrişcă (sau cu orice aromă vă este pe plac). Copiii se hrănesc mai uşor cu preparate pe măsura mânuţelor lor.

Dacă vorbim despre desert, ne îndoim că există copii cărora li se administrează cu forţa ceva dulce. Probabil este cel mai iubit preparat în rândul celor mici. Vă sfătuim doar să le oferiţi cât mai des fructe. Un smoothie va fi întotdeauna o alegere excelentă pentru sănătate! Şi va conţine o mulţime de elemente nutritive. Astăzi vă recomandăm smoothieul “Green” by Tania Bordianu, pentru care aveţi nevoie de 1 banană, 1 kiwi, 1 portocală, 5 frunze de kale, 1 lingură de seminţe de in şi 1/2 pahar de apă. Se adăugă toate ingredientele în blender şi se pasează până se obţine o compoziţie omogenă. Turnaţi smoothieul în păhărelul preferat al copilului şi bucuraţi-vă împreună de porţia de sănătate!

Obişnuiţi copiii să mănânce verde, crud şi să fie cât mai aproape de natură. Iubind natura, o vor proteja şi se vor bucura de roadele ei!

Cum determinăm copiii să se hrănească sănătos?

| Blog | No Comments

Cu toţii ne străduim să le insuflăm copiilor dorinţa pentru o viaţă sănătoasă, să îi determinăm să uite că există pe faţa pământului chipsurile şi să îi convingem să aleagă, ca prin minune, doar alimentele care îi hrănesc cu adevărat.

Fermele organice. Un drum mai sigur spre sănătate

| Blog | No Comments

De la oraş la ţara sau invers? Care ar fi ascensiunea în viziunea dumneavoastră? Myra şi Drew Goodman, doi tineri crescuţi în centrul oraşului New York, au decis fără să clipească să se mute într-o zonă liniştită, în mijlocul naturii, departe de zgomotul neîncetat al traficului şi feriţi de orice urmă de poluare.

În frigider sau în congelator? Cum păstrăm corect alimentele?

| Blog | No Comments

Preţul mic al produselor congelate ne-a făcut în timp să ne îndreptăm atenţia în mare parte către produsele proaspete, deoarece ştim cu toţii că preţul reflectă de cele mai multe ori calitatea.

20 de idei pentru o gustare sănătoasă, vegană

| Blog | No Comments

Ne-am gândit să facem astăzi o listă cu 20 de sugestii ce vă pot fi de folos când doriţi să luaţi o gustare şi nu ştiţi ce să conţină aceasta. Să fie o mână de migdale? Sau o cană de fructe? Poate un smoothie…

Trei reţete delicioase pe bază de căpşuni

| Blog | No Comments

Un fruct romantic adorat atât de adulţi, cât şi de copii, cu gust dulce, răcoritor şi uşor de inclus în reţete pline de savoare. Dar oare mai este nevoie de prezentare? Astăzi am ales să vorbim despre câteva preparate pe bază de căpşuni ce vă pot face zilele mai dulci.

Noutăţi de la Happylife pentru momente dulci

| Blog | No Comments

Şase sortimente noi de batoane vegane, ciocolată cu cinci arome diferite, fără zahăr adăugat, şi numeroase vafe crocante cu felurite arome date de ingrediente naturale, culese din surse sigure.

Camara cu Merinde
Bd. Mamaia nr. 180
Constanta, CT 900540
Romania