Cinci metode eficiente de detox

By 10/08/2018Blog

Detoxifierea este acțiunea metabolică prin care este neutralizat un produs toxic sau este transformat într-un produs cu toxicitate redusă, ne învaţă Dicţionarul explicativ al limbii române. Există numeroase voci care condamnă această practică a detoxifierii organismului, spunând că “străbunicii nu mai ţineau cure de detox şi erau sănătoşi”. Noi spunem simplu: dacă nu exista, nu se mai povestea.

Iată că şi în dicţionar avem acest termen explicat foarte frumos. În urmă cu două-trei generaţii, într-adevăr, nu era întâlnit atât de des termenul “detoxifiere”, însă, aşa cum mi-a povestit bunica, după o iarnă lungă, în care consumau alimente grele, bunicii şi străbunicii noştri abia aşteptau să vină primăvara cu bogăţia sa de legume şi fructe pentru a oferi vitamine corpului. Înainte de o sărbătoare mare, ţineau post. Pe lângă semnificaţia religioasă, înţeleg că avea şi rolul de a pregăti organismul pentru mese îmbelşugate. Această purificare a sângelui şi a ficatului este numită astăzi detoxifiere şi o putem face cu uşurinţă acasă, cu ajutorul unor reţete simple.

  1. Vom începe cu programul de detox pe care îl găsiţi la Cămara cu Merinde. Acesta a fost implementat în urmă cu mai bine de un an cu ajutorul lui Alec Blenche, specialist în nutriţie. “Cercetătorii estimează prin diferite studii că, în general, un individ poartă în sânge, piele, ţesuturile adipoase, ficat, organe digestive şi creier un minim de 700 de toxine cunoscute. Aceste toxine cântăresc în jur de două kilograme jumătate. Pe lângă acestea, mulţi dintre noi avem în organism în jur de un kilogram şi jumătate de paraziţi. Deci, patru kilograme de deşeuri toxice sunt plimbate de noi peste tot pe unde mergem şi sunt suplimentate în fiecare zi cu noi şi noi resurse”, ne-a povestit Alec Blenche. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre programul de detox Cămara cu Merinde, vă invităm să citiţi acest articol: https://www.camaracumerinde.ro/slabim-sanatos-program-detox/.
  2. Dacă sunteţi hotărâţi să susţineţi organismul în lupta cu toxinele, vă dăm cel mai simplu sfat: beţi multă apă. Adăugaţi puţină lămâie şi rezultatele sunt mai rapide! Prin această metodă veţi menţine organismul hidratat, îmbunătăţiţi digestia şi ajutaţi corpul să elimine toxine.
  3. Verdele este asociat cu detoxifierea. Drept urmare, sucurile verzi sunt un ajutor de nădejde în lupta cu toxinele. Vă sfătuim să vă preparaţi acasă mixuri din fructe şi verdeaţă. Adăugaţi în blender o parte verdeţuri (spirulină, salată verde, spanac, ţelină), o altă parte fructe (măr, fructe de pădure, ananas, banană, kiwi etc) şi încă o parte ce constă în ingredientul cel mai util pentru detox (ghimbir, pătrunjel, lămâie). Mixurile se pot prepara cu ajutorul laptelui de migdale sau chiar cu apă. Aveţi grijă ca alimentele consumate să provină din surse sigure, să fie organice. Alimentele procesate sau crescute cu produse chimice sunt mai sărace în nutrienţi şi, în loc să vă hrănească, vin cu un surplus de toxine.
  4. Mişcare. Faceţi cât mai multă mişcare pentru că aceasta accelerează metabolismul, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a sistemului limfatic. Exerciţiile de respiraţie sunt şi ele benefice în curele de detoxifiere. Respiraţia adâncă oxigenează organele şi duce la buna funcţionare a acestora. Oxigenul este cea mai de preţ hrană pentru organism.
  5. Creşteţi consumul de vitamina C în curele de detoxifiere. Aceasta susţine ficatul în procesul de detox şi vindecă leziunile hepatice. Vitamina C este un bun protector al ficatului.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…