TOP 5 cele mai vechi alimente cu proprietati curative

Autor: 31/07/2017 Blog
TOP 5 cele mai vechi alimente cu proprietati curative

Numeroase plante au fost descoperite de stramosii nostri si au fost folosite de-a lungul anilor pentru vindecarea ranilor, pentru a trata diverse afectiuni si, de ce nu, pentru mentinerea tineretii… fara batranete.

Plantele medicinale si-au castigat in timp notorietatea, sunt folosite cu succes si in zilele noastre, iar stiinta continua sa ne surprinda cu noi beneficii ale acestora.

Imi amintesc chiar un citat celebru al lui Benjamin Franklin care suna cam asa: “Cel mai bun doctor ofera intotdeauna cat mai putine medicamente”. Cheia vindecarii nu consta in pastile, ci in ambitia de a ne hrani sanatos, de a duce o viata bazata pe preventie.

  1. Am putea incepe cu maslinele care au fost promovate chiar de parintele medicinei, Hipocrate.

    Acesta le recomanda pentru tratarea ulcerului, iar sucul stors din masline proaspete era indicat pentru tratarea mai multor boli cronice.

    In timp, cercetarile au continuat si s-a dovedit ca maslinele au multe alte proprietati terapeutice, precum cele digestive, cicatrizante, astringente, nutritive si emoliente.

    Nu intamplator am asezat maslinul pe locul intai, tinand cont ca de mii de ani acesta reprezinta simbolul pacii, al intelepciunii, al fericirii si chiar al credintei.

  2. Musetelul este o alta planta folosita cu mii de ani in urma in tratamentele naturiste.

    Uleiul volatil din extract de musetel are proprietati antiinflamatorii, anestezice, dezinfectante si antispasmodice. Ceaiul de musetel este un bun pansament gastric si este recomandat pentru tratarea tuturor afectiunilor stomacului. De asemenea, este recomandat pentru ameliorarea bolilor intestinale.

  3. Patrunjelul, un aliment atat de comun si, cu toate acestea, atat de benefic pentru sanatatea organismului.

    Acesta este folosit cu succes in China pentru tratarea afectiunilor ficatului si pentru curatarea ochilor. Oamenii de stiinta au dovedit ca patrunjelul contine luteolina, substanta ce protejeaza ochii de radiatiile UV.

    Este important sa retinem ca patrunjelul contine mai multa vitamina C decat lamaia si are in compozitie multe alte vitamine, precum A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, K si E. La capitolul elemente nutritive patrunjelul sta chiar foarte bine. Acesta este o sursa importanta de proteine, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu, potasiu, glucide, lipide si flavonoizi.

    Cu aceasta armata de elemente hranitoare, patrunjelul reuseste cu succes sa lupte impotriva infectiilor, asteniei, tulburarilor de circulatie, reumatismului, afectiunilor ficatului, hipertensiunii, anorexiei si astmului bronsic.

    Patrunjelul este un aliment potrivit pentru orice dieta avand in vedere ca ofera senzatia de satietate.

  4. Sucul de morcovi era nelipsit in copilarie.

    Si bunicii mei au fost indemnati de parintii lor sa manance frecvent morcovi pentru a beneficia de o vedere agera. Probabil ca si bunicii bunicilor erau la randul lor sfatuiti de familie sa consume acest aliment pretios.

    Aflati ca pe langa puterea de a mentine sanatatea vederii, morcovii sunt recunoscuti pentru tratarea anemiei, enterocolitei, ulcerului gastroduodenal, reumatismului, afectiunilor pulmonare si abceselor.

    Sa nu uitam ca morcovul este prima leguma care se introduce in alimentatia bebelusilor odata cu inceperea diversificarii alimentatiei. Acest aspect spune multe lucruri despre beneficiile morcovilor.

  5. Haideti sa vorbim si despre un fruct. Rodia mai este cunoscuta si sub denumirea de fructul zeitelor si a fost mereu considerata un simbol al sanatatii, al fertilitatii si vietii vesnice.

    Inca din cele mai vechi timpuri aceasta a fost utilizata in scopuri curative datorita bogatiei de minerale, aminoacizi si vitamine din compozitie.

    Rodia contine iod, calciu, magneziu, siliciu, fosfor, potasiu, fier, mangan, sulf, crom, cupru, aluminiu, nichel, litiu, vitaminele A, C, B1, B2, B6, B12, E si P. Sucul de rodie este utilizat pentru recuperarea postoperatorie a organismului, contribuie la tratarea aterosclerozei, astmului, anemiei, tulburarilor aparatului digestiv si ajuta la intarirea imunitatii.

    De asemenea, sucul de rodie contribuie la tratarea bolilor cardiovasculare si este un puternic antioxidant natural.

Am vorbit astazi doar despre cinci alimente cu multiple proprietati benefice pentru organism, insa natura este o sursa extrem de bogata in plante ce ne pot reda sanatatea. Va incurajam sa consumati cat mai multe dintre darurile naturii.

TOP 5 cele mai vechi alimente cu proprietati curative

TOP 5 cele mai vechi alimente cu proprietati curative

| Blog | No Comments

Numeroase plante au fost descoperite de stramosii nostri si au fost folosite de-a lungul anilor pentru vindecarea ranilor, pentru a trata diverse afectiuni si, de ce nu, pentru mentinerea tineretii… fara batranete.

Moara Bohlsener si ai sai biscuiti organici deliciosi

Moara Bohlsener si ai sai biscuiti organici deliciosi

| Blog | No Comments

Vom vorbi mai putin despre biscuiti… ii veti testa si veti intelege de ce aceasta fabrica livreaza produse in numeroase tari din intreaga lume. Este mai important cine sunt cei din spatele Bohlsener Muhle, respectiv cei care se ocupa de tot ceea ce inseamna proces tehnologic, incepand de la cultivarea ingredientelor si pana la produsul finit.

Masa devine mai hranitoare in mijlocul naturii

Masa devine mai hranitoare in mijlocul naturii

| Blog | No Comments

In primul rand, cand ne asezam in mijlocul naturii ne scade nivelul de stres. Exista studii care dovedesc ca persoanele care traiesc in zone bogate in spatii verzi au nivelul de cortizol (hormonul stresului) mai scazut.

Berea italieneasca Soralama

Ce ne racoreste intr-o zi calduroasa de vara? Berea italieneasca Soralama 🍻

| Blog | No Comments

Sa ne gandim ce ne-ar bucura intr-o zi caniculara de vara. Sa fie o inghetata? Dar ce ne facem cu silueta daca mancam zilnic inghetata?! Sa fie un pahar cu apa rece…? In cazul acesta nu ne-am mai bucura de placerea gusturilor. Ce parere aveti de o bere rece? Noi am marit stocul de bauturi la Camara cu merinde si va asteptam sa testati cateva beri exceptionale, marca Soralama.

3 preparate vegane pentru birou

Va grabiti spre birou? Nu uitati pachetelul vegan! 🍱

| Blog | No Comments

Vreti un corp sanatos? Vreti sa va mentineti silueta? Vreti energie pe toata durata zilei? Raspunsul este acelasi: nu sariti peste mese. Asa ca, oricat de mare ar fi graba spre birou, nu uitat sa va pregatiti ceva rapid pentru a nu rata cea mai importanta masa a zilei.

De ce este important sa hidratam semintele si nucile?

De ce este important sa hidratam semintele si nucile? 😉🥜

| Blog | No Comments

Gasiti frecvent in cartile de bucate ca trebuie sa folositi seminte si nuci hidratate. V-ati intrebat ce inseamna aceasta hidratare mai exact si la ce va ajuta procedura? Haideti sa vedem pe scurt de ce este bine sa lasam nucile si semintele in apa si care este timpul corect de hidratare pentru fiecare categorie in parte.

Comentarii

comentarii

Camara cu Merinde
Bd. Mamaia nr. 180
Constanta, CT 900540
Romania