Vrejul de fasole şi miracolul din păstăi

By 07/08/2018Blog

Ce faceţi cu un bob de fasole? Îl puneţi în pământ, obţineţi un vrej şi urcaţi pe el până ajungeţi în “ţara uriaşului”. Pentru că nu suntem în povestea lui Joseph Jacobs, haideţi să reformulăm întrebarea. Ce faceţi cu un bob de fasole în lumea reală?

Îl puneţi în pământ, aşteptaţi să încolţească şi să dea naştere tot unui vrej. Acesta nu vă va duce în lumi paralele, însă vă va menţine sănătoşi pe această planetă minunată şi plină de roade. Noi considerăm că magia este oricum prezentă. Ea se ascunde în beneficiile numeroase ale păstăilor, despre care vom vorbi chiar astăzi.

  1. Fasolea verde este o sursă importantă de acid folic, fapt pentru care ajută la prevenirea defectelor de tub neural ale fătului. Totodată, aceasta ajută la sinteza ADN-ului şi diviziunea celulară, având în compoziţie şi vitamina B12. Încurajăm doamnele ce aşteaptă un bebe să consume cât mai des acest aliment.
  2. Păstăile sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus. Acestea au un rol diuretic, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi previn retenţia de apă. De asemenea, este important să menţionăm că 100 grame de păstăi au aproximativ 30 kcal.
  3. În 100 grame de fasole verde vom întâlni 3,4 grame de fibre. Drept urmare, un consum regulat al acestui aliment va contribui la o bună funcţionare a sistemului digestiv.
  4. Persoanele diagnosticate cu diabet pot consuma păstăi pentru a îşi regla nivelul glicemiei. Fibrele din compoziţie ajută în acest sens.
  5. Conţinutul bogat de antioxidanţi contribuie la combaterea efectelor negative ale radicalilor liberi, implicit previne dezvoltarea tumorilor canceroase.
  6. Fasolea verde are grijă de sistemul osos cu ajutorul vitaminei K din compoziţie.
  7. Acest aliment este recomandat persoanelor care suferă de anemie deoarece are în compoziţie o cantitate mare de fier, respectiv 5% în 100 grame de fasole verde.
  8. Flavonoidele, ce reprezintă o categorie de antioxidanţii, ne ajută să stăm departe de bolile cardiovasculare. Au proprietăţi antiinflamatorii şi previn formarea cheagurilor de sânge.
  9. Carbohidraţii din compoziţie se absorb lent şi menţin senzaţia de saţietate mai mult timp. Aceştia ne hrănesc muşchii şi creierul, eliminând treptat energie.
  10. Fasolea verde conţine magneziu şi potasiu ce ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Dovleacul – vedeta toamnei

| Blog | No Comments
Poate fi consumat copt, crud, în prăjituri, în plăcinte, sub formă de supă cremă, smoothieuri, în salate... şi sub orice altă formă vă puteţi imagina. Dovleacul are un conţinut foarte…

Cum facem faţă frigului?

| Blog | No Comments
Anotimpul rece nu aduce doar temperaturi scăzute, ci şi o stare permanentă de oboseală, răceli repetate, piele uscată şi impulsul de a mânca peste măsura obişnuită. Frigul ne ţine mai…

Ce ne lasă în dar albinele?

| Blog | No Comments
De fiecare dată când stăm de vorbă cu Ovidiu Badina, administratorul Apiarium SRL, ne dăm seama cât de puţine lucruri cunoaştem despre apicultură şi minunile ce iau naştere în stupi.…

Ce să mâncăm la cină pentru un somn liniştit?

| Blog | No Comments
Specialiştii în nutriţie ne recomandă să luăm masa cu două - trei ore înainte de culcare, în funcţie de energia pe care urmează să o depunem, pentru a evita senzaţia…

10 beneficii oferite de banane

| Blog | No Comments
Bananele. Pentru noi nu sunt doar un fruct, ci reprezintă un mic dejun dulce, o gustare sănătoasă, ingredientul mult utilizat în bucătăria Cămara cu Merinde şi o sursă nesfârşită de…

Cum ne pregătim micuţii pentru intrarea în colectivitate?

| Blog | No Comments
Dacă sunteţi părinte, cu siguranţă zilele acestea v-aţi gândit cel puţin o dată la intrarea sau reîntoarcerea copilului dumneavoastră în colectivitate. Cei mici vin acasă permanent cu viroze şi, din…