Vrejul de fasole şi miracolul din păstăi

By 07/08/2018Blog

Ce faceţi cu un bob de fasole? Îl puneţi în pământ, obţineţi un vrej şi urcaţi pe el până ajungeţi în “ţara uriaşului”. Pentru că nu suntem în povestea lui Joseph Jacobs, haideţi să reformulăm întrebarea. Ce faceţi cu un bob de fasole în lumea reală?

Îl puneţi în pământ, aşteptaţi să încolţească şi să dea naştere tot unui vrej. Acesta nu vă va duce în lumi paralele, însă vă va menţine sănătoşi pe această planetă minunată şi plină de roade. Noi considerăm că magia este oricum prezentă. Ea se ascunde în beneficiile numeroase ale păstăilor, despre care vom vorbi chiar astăzi.

  1. Fasolea verde este o sursă importantă de acid folic, fapt pentru care ajută la prevenirea defectelor de tub neural ale fătului. Totodată, aceasta ajută la sinteza ADN-ului şi diviziunea celulară, având în compoziţie şi vitamina B12. Încurajăm doamnele ce aşteaptă un bebe să consume cât mai des acest aliment.
  2. Păstăile sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus. Acestea au un rol diuretic, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi previn retenţia de apă. De asemenea, este important să menţionăm că 100 grame de păstăi au aproximativ 30 kcal.
  3. În 100 grame de fasole verde vom întâlni 3,4 grame de fibre. Drept urmare, un consum regulat al acestui aliment va contribui la o bună funcţionare a sistemului digestiv.
  4. Persoanele diagnosticate cu diabet pot consuma păstăi pentru a îşi regla nivelul glicemiei. Fibrele din compoziţie ajută în acest sens.
  5. Conţinutul bogat de antioxidanţi contribuie la combaterea efectelor negative ale radicalilor liberi, implicit previne dezvoltarea tumorilor canceroase.
  6. Fasolea verde are grijă de sistemul osos cu ajutorul vitaminei K din compoziţie.
  7. Acest aliment este recomandat persoanelor care suferă de anemie deoarece are în compoziţie o cantitate mare de fier, respectiv 5% în 100 grame de fasole verde.
  8. Flavonoidele, ce reprezintă o categorie de antioxidanţii, ne ajută să stăm departe de bolile cardiovasculare. Au proprietăţi antiinflamatorii şi previn formarea cheagurilor de sânge.
  9. Carbohidraţii din compoziţie se absorb lent şi menţin senzaţia de saţietate mai mult timp. Aceştia ne hrănesc muşchii şi creierul, eliminând treptat energie.
  10. Fasolea verde conţine magneziu şi potasiu ce ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Cinci metode eficiente de detox

| Blog | No Comments
Există numeroase voci care condamnă această practică a detoxifierii organismului, spunând că “străbunicii nu mai ţineau cure de detox şi erau sănătoşi”. Noi spunem simplu: dacă nu exista, nu se…

Superalimente de la Raab Vitalfood

| Blog | No Comments
Povestea Raab Vitalfood a început în urmă cu mai bine de 25 de ani, când Michael Raab a deschis o mică afacere în Munich, ce avea ca obiectiv promovarea unei…

Vrejul de fasole şi miracolul din păstăi

| Blog | No Comments
Ce faceţi cu un bob de fasole în lumea reală? Îl puneţi în pământ, aşteptaţi să încolţească şi să dea naştere tot unui vrej. Acesta nu vă va duce în…

Ce spun persoanele publice despre veganism

| Blog | No Comments
Am consultat reviste de specialitate, am ascultat sfaturile nutriţioniştilor, am răsfoit cărţi ale oamenilor de ştiinţa ce studiază lumea vegană, am urmărit documentare şi talk show-uri pe această temă. Informaţia…

Cinci fructe de sezon pentru un organism puternic

| Blog | No Comments
Luna iulie nu ne aduce doar căldură, ci şi o diversitate de fructe bogate în elemente nutritive. Dacă daţi o fugă în piaţă veţi găsi tarabe “colorate” cu piersici, caise,…

Idei de băuturi fresh pentru zile caniculare

| Blog | No Comments
Pofta de mâncare ne cam lipseşte în ultima perioadă. Să fie căldura de vină... sau poate ne luăm energia din cheful de viaţă dat de vacanţă. Oricare ar fi motivul,…