Trei salate vegetariene, gata in zece minute

By 18/01/2017Blog

Luna ianuarie este o luna mai putin fericita pentru doamnele si domnisoarele care s-au bucurat din plin de rasfatul culinar adus in dar de sarbatorile de iarna. Chiar daca am luat sau nu un kilogram in plus, nutritionisii ne recomanda ca in aceasta perioada sa dam mai putin de lucru ficatului si sa detoxifiem corpul consumand mai multe legume si fructe.

Am cautat prin retetar cateva preparate vegetariene usoare, atat pentru digestie, cat si ca dificultate la gatire. Stim ca timpul dumneavoastra este important. Drept urmare, cu cat o reteta este gata mai repede, cu atat are mai multe sanse sa se materializeze. Iata ce va propunem:

Salata de rosii cu avocado. Aveti nevoie de 3 rosii, 1 avocado, 1 ceapa rosie, 2 catei usturoi, 50 ml ulei de masline, zeama de la o lamaie si un praf de sare. Taiati rosiile si avocado cubulete mici si adaugati ceapa rosie taiata ca pentru salata. Intr-un bol mic amestecati uleiul de masline cu sarea, zeama de lamaie si usturoiul pisat. Adaugati acest dressing peste legume si amestecati usor.

Salata de fasole rosie. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 conserva de fasole rosie, 1 conserva de porumb, 1 ardei gras rosu, 2 castraveti murati in otet, 100 grame nuci maruntite, 1 legatura patrunjel verde, 2 catei de usturoi, sare si ulei de masline. Puneti intr-un bol porumbul, fasolea (fara sucul din conserva) si nucile. Taiati cubulete mici castravetii murati si ardeiul, pisati usturoiul, taiati marunt verdeata si adaugati-le in bol alaturi de celelalte ingrediente. Presarati ulei de masline si sare, amestecati intreg continutul si salata este gata!

Salata de pomelo. Va sunt necesare 100 grame frunze de spanac, 100 grame salata verde, 40 grame pulpa de pomelo, 25 grame pulpa de portocala, 3 ridichi, 2 lingurite mix de seminte (dovleac, susan, in), 3 linguri suc de portocale, sare si ulei de masline. Puneti intr-un bol frunzele de spanac, salata taiata fasii, adaugati semintele si ridichiile taiate felii subtiri. Curatati feliile de pomelo si portocala de coaja alba ce le imbraca, le taiati cubulete si le adaugati in bol alaturi de celelalte ingrediente. Intr-un vas mic puneti doua linguri de ulei de masline, sucul de portocala, un praf de sare si amestecati bine, pana se omogenizeaza. Adaugati dressingul peste salata si amestecati intreg continutul. Veti obtine o salata exotica extrem de gustoasa!

Va dorim pofta buna!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…