Trei retete delicioase cu naut, carnea vegetarienilor

By 05/07/2016Blog

Odata ce v-ati decis sa eliminati carnea din meniu, este important sa stiti ca nautul suplineste cu succes acest aliment datorita cantitatii mari de proteine din compozitie. Acesta este foarte satios, fapt pentru care va recomandam sa il consumati atunci cand urmati o cura de slabire. De ce mai alegem sa ne hranim cu naut? Pentru ca este un super aliment bogat in fibre, fier, magneziu, vitamina C, acid folic, potasiu, zinc si mangan. Elementele sale nutritive ajuta la energizarea organismului, scaderea colesterolului, mentinerea unei bune digestii si protejarea sistemului osos. Totodata, nautul impiedica acumularea de zahar in sange.

Nautul se poate prepara in felurite moduri. Iata trei dintre retetele noastre preferate:

  1. Salata de naut cu rosii

Este incredibil de gustoasa si foarte usor de preparat. Aveti nevoie de o mana de naut fiert, o rosie taiata cubulete, cateva felii de castravete si putin patrunjel tocat. Toate aceste ingrediente se amesteca, iar la final se adauga dupa gust lamaie, usturoi, ceapa, lemongrass si mirodenii. Daca nu aveti timp sa treceti prin bucatarie, va asteptam la Camara cu Merinde unde gasiti aceasta salata ori de cate ori va este pofta de o gustare racoritoare si aromata.

  1. Hummus

Cand spunem naut nu putem sa nu ne gandim la hummus. Pentru prepararea acestei retete orientale aveti nevoie de 400 grame de naut fiert, zeama de la o lamaie, trei linguri de tahini (pasta de susan), o lingura de usturoi pisat, cateva frunze de menta si un praf de sare. Toate aceste ingrediente se mixeaza bine cu ajutorul blenderului. Pasta obtinuta se stropeste cu putin ulei de masline, sos de rodii si un praf de boia dulce.

  1. Supa crema de naut

Naut, un morcov, un cartof, o telina mica, o lamaie, putin chimen si sare. Cam acestea sunt ingredientele care dau nastere unei supe creme savuroase. Tot ce trebuie sa faceti este sa fierbeti toate legumele, sa le adaugati in blender si sa amestecati bine, bine. Condimentele se pun la final, dupa gust. Va recomandam sa dati aroma supei cu putin chimen copt si zdrobit.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…