Cum scapam de toxine si slabim sanatos? Program de detox “Camara cu Merinde” by Alec Blenche

By 18/10/2017Blog
detox camara cu merinde

Viata in secolul XXI este plina de stres si de toxicitate. Suntem inconjurati de peste 80.000 de chimicale toxice cu care interactionam zilnic si pe care tot noi le-am creat.

Pentru a fi siguri ca suntem in garda si ca ne protejam sanatatea, unul dintre pasii pe care trebuie sa-i facem este sa adoptam si sa folosim strategii zilnice de detoxifiere si perioade specifice de curatatare a organismului.

Purtam zilnic in corp patru kilograme de deseuri toxice

“Cercetatorii estimeaza prin diferite studii ca, in general, un individ poarta in sange, piele, tesuturile adipoase, ficat, organe digestive si creier un minim de 700 de toxine cunoscute. Aceste toxine cantaresc in jur de doua kilograme jumatate. Pe langa acestea, multi dintre noi avem in organism in jur de un kilogram si jumatate de paraziti. Deci, patru kilograme de deseuri toxice sunt plimbate de noi peste tot pe unde mergem si sunt suplimentate in fiecare zi cu noi si noi resurse”, ne explica Alec Blenche, specialistul in nutritie care a creat in colaborare cu noi, Camara cu Merinde, programul de detox.

Este greu de crezut, insa unele dintre cele mai periculoase substante sunt intalnite de regula in produsele menajere de curatenie, cele de ingrijire corporala, in mancare, bautura si chiar in aerul pe care il respiram. In momentul in care organismul nu reuseste prin detoxifiere sa scoata mai multe toxine din sistem decat numarul celor care intra in sistem, de obicei se instaleaza blocaje periculoase si implicit boala (boli cronice si activitate anormala a sistemului nervos).

“Sistemul digestiv si sistemul imunitar se intrec intre ele pentru energie. Cand mancam intr-una toata ziua, directionam mai multa energie catre sistemul digestiv decat catre cel imnunitar. Si asta mai ales daca mancam alimente scazute in energie, procesate si denaturate precum cele care cuprind zahar, faina alba sau de provenienta animala. Toate aceste alimente blocheaza sistemul digestiv, dar si organele de eliminare (colonul, pielea, rinichii, ficatul, limfa si plamanii) si astfel se creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea parazitilor. Parazitii excreta mai multe substante toxice care afecteaza functionarea limfatica, oxigenarea celulelor si imunitatea si dintr-o data ne trezim ca suntem foarte bolnavi”, a completat Alec Blenche.

Ce putem face pentru detoxifierea zilnica?

Pentru o detoxifiere zilnica este necesar sa urmam o dieta antiinflamatorie care sa cuprinda cat mai multe alimente naturale neprelucrate, netratate. De asemenea, este indicat sa ducem un stil de viata bazat pe activitate fizica, cicluri de post intermitent cu apa, expunere la soare, aer curat, alimente fermentate si superalimente pline in antioxidanti. Majoritatea caloriilor trebuie sa vina din carbohidrati naturali din alimente intregi si din grasimi si proteine naturale, precum nuca de cocos, avocado, nuci, seminte, alge de mare.

“Perioadele dinainte si de dupa detoxifiere sunt foarte importante. Asa ca pentru cei care vor sa participe la astfel de programe le sugeram sa inceapa cu cel putin o saptamana inainte sa elimine din alimentatia lor cafeina, alimentele procesate, zaharul, alcoolul, tigarile si pe cat posibil alimentele de provenienta animala. Incercati, de asemenea, sa reduceti portiile de mancare. Incercati sa va alcalinizati corpul pe cat posibil folosind multe verdeturi si alge precum spirulina sau chlorella”, ne recomanda Alec Blenche.

In ce consta programul personalizat de slabit si detox?

Programul este conceput de specialistul in nutritie Alec Blenche si se adreseaza in primul rand incepatorilor sau celor care nu au mai incercat niciodata detoxifierea prin post. Programul urmareste doi factori decisivi in detoxifiere: alcalinizarea si eliminarea toxinelor. Pentru a indeplini aceste obiective, pe parcursul a minim trei zile se va consuma doar hrana lichida sub forma a sapte bauturi diferite. Fiecare astfel de bautura indeplineste o functie aparte in programul de detoxifiere. Bauturile se consuma din doua in doua ore, cu inghitituri mici. Este indicat sa mestecati fiecare inghititura si sa nu mai consumati nimic cu o ora inainte de somn.

Fiecare participant va fi adaugat intr-un grup de suport pe Facebook, unde consultantii nostri, dar si alti participanti, vor raspunde la intrebarile adresate si vor sustine procesul de detoxifiere.

Ce bauturi contine programul zilnic de detoxifiere – „Camara cu merinde”?

Va invitam sa descoperiti pe scurt care ar fi ordinea meselor si ce rol are fiecare portie de hrana lichida din cadrul programului de detox.

1. Apa alcalina – ora 08 am. – alcalinizeaza corpul si detoxifica rinichii.

2. Spicey Lemon – 10 am – alcalinizeaza, accelereaza metabolismul si arderile.

3. Citrus delight – 12 pm – energizant, detoxifica sistemul limfatic.

4. Apple mint – 02 pm – calmeaza si usureaza sistemul digestiv.

5. Green mint – 04 pm – accelereaza metabolismul.

6. Sun Chlorella – 06 pm – detoxifica metalele grele, regleaza glicemia, vitaminizare, mineralizare.

7. Happy bowels – 08 pm – antiinflamator, sustine sistemul imunitar, regleaza digestia.

Rolul detoxifierii este de a scoate din corp impuritatile, de a optimiza functionarea corpului, de a curata pielea, de a contribui la stabilitatea emotionala, de a reda claritatea mentala si pofta de viata. Totodata, detoxul ajuta la pierderea in greutate (orientativ: 3 zile = 1 kg, 7 zile = 3 kg, 10 zile = 5 kg). Detoxifierea ajuta organele de eliminare care sunt suprasolicitate si le da timp sa se reabiliteze.

De asemenea detoxifierea elibereaza energii necesare pentru procesul de vindecare si permite corpului sa foloseasca enzimele pentru a se elibera de paraziti si de celule denaturate. Cu cat programul de detoxifiere este mai lung, cu atat beneficiile vor fi mai mari.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…