Retete raw vegan pentru reechilibrarea organismului dupa sarbatori

By 06/01/2016Blog
reteta Kasha restaurant raw vegan camara cu merinde

Traditia ne-a invatat de-a lungul anilor sa avem o masa imbelsugata de Craciun, sa umplem pomul de iarna cu praline de ciocolata, sa ne asezam la masa cu cei dragi si sa ne bucuram de multitudinea de merinde. Tot ca un obicei de sarbatori, sau mai bine zis, dupa sarbatori, a devenit urcatul pe cantar. De cate ori nu v-ati facut griji pentru kilogramele acumulate in plus de Craciun? Din acest motiv in luna ianuarie cuvantul ”dieta” devine celebru si auzim frecvent persoane care aleg sa consume alimente cat mai sanatoase. Pe buna dreptate se doreste o reechilibrare a meselor pentru ca aportul redus de fructe, legume si fibre duce la stari de oboseala, probleme digestive, apatie si somnolenta. Organismul acumuleaza toxine care impiedica oxigenarea buna a sangelui, incetinesc metabolismul si cresc retentia de apa.

Va recomandam trei pasi mici care va ajuta sa va mentineti in forma:

  • consumati cat mai multe fructe si legume;
  • evitati cafeaua si alcoolul;
  • beti cat mai multa apa.

Daca sunteti un fan al fructelor si legumelor este posibil chiar sa va faca placere sa tineti o cura de detoxifiere. “Fructele sunt alimentele fara de care nu as putea trai”, ne-a spus Tania Bordianu, antrenor de fitness si iubitoare a bucatariei raw vegane.

Reteta #1

Tania ne-a povestit ca in topul alimentelor preferate se afla vara pepenii si iarna, kaki. Din pepene verde obtine unul dintre cele mai delicioase smoothiuri:

  • 3 felii de pepene
  • 5 frunze de menta

Ingredientele se pun in blender, se paseaza si preparatul este gata.

Reteta #2

Un alt aliment adorat de Tania este hrisca. “Imi place mult o reteteta rusesca care se numeste „Casha” (sau Kasha). Pentru a o prepara este nevoie de:

  • 1 cana de hrisca verde hidratata minim 8 ore
  • 1 cana de mar maruntit
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura de miere si putina vanilie

Se pun toate ingredientele in robot, se paseza, iar Casha este gata.

Reteta #3

Al treilea aliment fara de care Tania nu poate trai este avocado, din care obisnuieste sa faca un muss delicios de ciocolata:

  • 1 avocado bine copt
  • 3 linguri de praf de roscove sau cacao raw
  • 1 lingura de miere

Se pun toate ingredientele in blender se paseaza si crema de ciocolata este gata.

Alte informatii utile

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…