Camara cu Merinde si-a imbogatit retetarul

By 09/06/2017Blog
retete vegetariene noi

Pentru ca e vara si avem din abundenta fructe si legume proaspete. Pentru ca avem inspiratie si ne face placere sa va oferim in permanenta un gust nou. Pentru ca vrem sa gasiti la noi varietate.  Pentru ca gatim din pasiune si astfel iau nastere retete noi. Pentru toate acestea, astazi va povestim ce noutati puteti savura la Camara cu Merinde.

Noodles din legume. Folosim morcov, dovlecei, sfecla rosie, avocado, lamai, germeni, condimente si obtinem o salata foarte aromata.

Salata quinoa-tabbouleh. Pentru preparare sunt necesare urmatoarele ingrediente: quinoa, rosii, ardei rosu, naut, castraveti, ulei de masline, verdeata si condimente. Cum suna? Chiar foarte bine!

Salata de varza Thai. Contine varza, morcovi, rosii cherry, ardei gras, salata, unt de arahide, sos de soia, miere si condimente. Este o salata satioasa si foarte aromata.

Salata cremoasa cu naut. Daca faceti aceasta alegere va veti rasfata cu un amestec de naut, castraveti, ceapa, avocado, telina, rosii, ridichi, lamai, stafide si miere.

Si atunci cand vine vorba de tartinabile avem cateva noutati de oferit.

Pate de conopida. Contine conopida, mustar, piper, sare, turmeric si ulei de masline.

Humus Beirut. Este o crema obtinuta din ardei iute, coriandru, naut boabe, rodii, tahini, ulei de masline si verdeata.

Babaganoush. Preparam aceasta pasta fina cu lamai, naut boabe, rodii, tahini, ulei de masline si vinete.

Pate de ardei si chilli. Folosim urmatoarele ingrediente: ardei gras, lamai, sare, sos chilli, seminte de floarea soarelui si ulei de masline.

Pate de sfecla cu hrean. Va recomandam acest amestec pentru zile mai condimentate. In compozitie exista ceapa, hrean, lamai, otet brun, sare, seminte de floarea soarelui, sfecla rosie si zahar de cocos.

Speram ca v-ati facut o parere asupra noutatilor ce au luat nastere in Camara cu Merinde si v-ati ales deja favorita. Va asteptam pe la noi sa va spunem direct “Pofta buna!”.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…