De ce iubim licoarea toamnei?

By 27/09/2016Blog

Daca este toamna, se coc strugurii. Daca se coc strugurii, avem must. Daca avem must, suntem fericiti. Si noi am mai adauga ca suntem si sanatosi.

Mustul este o bautura dulce care ne aduce numeroase beneficii organismului. Ajuta la vindecarea mai multor boli, imbunatateste activitatea intelectuala, regleaza digestia, creste imunitatea, alunga stresul si protejeaza inima.  Nutritionistii chiar ne recomanda sa facem in acest anotimp cure cu suc de struguri.

Mustul se obtine foarte usor din struguri proaspeti, zdrobiti manual sau cu ajutorul unui blender, dupa ce au fost inlaturate semintele. Este ideal sa consumati bautura imediat dupa preparare. Aceasta isi pierde din proprietatile terapeutice odata cu fierberea sau cu fermentarea. Desi este atat de usor de preparat, mustul abunda in minerale, vitamine si antioxidanti. Aceasta bautura este apreciata in primul rand pentru valoarea sa energetica si puterea de a revigora organismul. Vitaminele A, B1, B2 si C din continut vor avea grija sa intareasca mai mult organismul. Mustul hraneste corpul cu numerosi antioxidanti care previn si combat cancerul.

Cel mai cunoscut antioxidant este resveratrolul care protejeaza inima, are proprietati antiinflamatoare si antidiabetice. Ceilalti antioxidanti contribuie la detoxifierea corpului si mentinerea celulelor tinere. Este bine de stiut, de asemenea, ca bautura toamnei este un diuretic natural ce trateaza afectiunile rinichilor. Spunem ca strugurii protejeaza inima pentru ca acestia contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui, tratarea hipertensiunii arteriale, contribuie la reglarea colesterolului, diabetului si previn formarea de cheaguri de sange.

Si acum vine partea care ne place cel mai mult. Sansele sa luati in greutate sunt mai mici daca alegeti sa tineti o cura de detox cu must. Resveratrolul si polifenolii, cei doi antioxidanti importanti din struguri, fac minuni cand vine vorba de slabit.

Mustul ajuta atat la inviorarea corpului, cat si a mintii. Lecitina si sarurile de fosfor imbunatatesc activitatea intelectuala, in special memoria. Totodata, sucul de struguri previne deteriorarea celulelor cerebrale.

In incheiere ar mai fi cateva beneficii de enumerat, insa ne oprim la puterea mustului de a regla tranzitul intestinal si digestia. O cura cu trei pahare de must pe zi poate avea chiar si efecte laxative.

Va dorim ca aceasta toamna sa fiti mai frumosi si mai fericiti! Si puteti face asta simplu: alegeti sa mancati sanatos!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…