Cinci masti naturale pentru un ten… sclipitor ?

By 05/05/2017Blog
masti naturale pentru ten

Aveti alimente ramase prin camara? Valorificati-le si oferiti un plus de stralucire si hidratare tenului. Veti vedea cum un avocado, o mana de malai sau cateva picaturi de ulei de masline pot face minuni. Iata cateva masti homemade extrem de benefice si usor de preparat.

Masca hranitoare cu avocado.

Aceasta masca este ideala pentru hranirea pielii. Zdrobiti o jumatate de avocado bine copt si aplicati pasta obtinuta pe fata. Lasati compozitia sa actioneze timp de aproximativ 20 de minute si clatiti cu apa calduta. Daca tenul dumneavoastra este foarte uscat, puteti adauga cateva picaturi de ulei de masline.

Daca va luptati frecvent cu acneea inestetica, apelati la masca cu ovaz fiert.

Aveti toate sansele sa va fie de folos. Amestecati intr-un bol jumatate de cana de ovaz fiert, un albus de ou, o lingurita zeama de lamaie si o lingurita de ulei de masline. Aplicati pe fata pasta fina obtinuta si lasati-o sa actioneze timp de jumatate de ora. La final clatiti bine cu apa calduta.

Va doriti un ten fin si matasos? Preparati-va acasa masca cu miere si banana.

Amestecati intr-un bol o lingura de miere, jumatate de banana zdrobita si o lingura de iaurt. Amestecati ingredientele pana devin o pasta fina. Aplicati masca si lasati-o sa isi faca efectul timp de 20 de minute. Clatiti apoi tenul cu apa rece.

Hidratati-va si curatati-va tenul cu masca din miere. Este nevoie doar sa incalziti o lingura de miere pe care sa o aplicati pe tenul umed. Masati cu grija timp de zece minte. Lasati mierea sa se usuce, apoi clatiti bine cu apa calda.

O metoda buna si accesibila de exfoliere este scrubul cu malai.

Stoarceti sucul de la o portocala, amestecati-l cu patru lingurite de malai, formati o pasta si aplicati masca pe tenul proaspat spalat. Timp de doua minute masati usor pielea cu miscari circulare. La final clatiti bine cu apa calda.

Nu uitati sa va demachiati in fiecare zi, chiar daca nu v-ati machiat. Tenul are nevoie de ingrijire zilnica pentru a va recompensa cu frumusete.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…