Chipsurile din kale fac din cartofi poveste

By 18/08/2016Blog

Una dintre cele mai sanatoase plante de pe planeta, care are cea mai mare densitate de nutrienti pe calorie, a dat nastere celor mai sanatoase chipsuri: Kale Chips. Se iau frunzele de kale, se usuca timp de 18 ore la temperatura foarte scazuta, astfel incat sa fie pastrate intacte majoritatea elementelor nutritive, se adauga un strop de iubire pentru natura si se obtine un snacks delicios, bogat in vitaminele A si C. Vinovati de aceasta descoperire se fac cei de la Inspiral, o echipa dedicata stilului de viata sanatos si mediului inconjurator.  “La Inspiral credem cu totii in celebrarea lucrurilor bune in viata. Inspiral este despre durabilitate si mediu inconjurator. Este despre planeta noastra frumoasa si binele din oameni. In loc sa aratam cu degetul ce este gresit, preferam sa aratam ceea ce credem ca este corect, sau cel putin mai bine. Noi nu suntem despre predica si judecata, ci despre incurajare si inspiratie. Bucuria pentru ceea ce facem provine din ajutorul pe care il oferim contemporanilor pentru ceea ce numim noi schimbare – schimbare care ne include si pe noi. Oricat de mici ar fi dozele de compasiune, constientizare si interes pentru sanatatea personala pe care le oferim, cu siguranta acestea contribuie la o lume mai buna si mai curata. Credem cu tarie ca o schimbare reala se va face in momentul in care ne vom simti motivati si vom ramane pozitivi. Este timpul sa facem ceva pentru lumea in care vrem sa traim – cu pasiune si integritate. Le multumim tuturor celor care iau parte la schimbare!”, au declarat reprezentantii Inspiral.

De ce Inspiral a ales frunzele de kale? Pentru ca sunt un adevarat izvor de sanatate. In kale exista o concentratie foarte mare de antioxidanti, de vitaminele A, C si K. Este o planta care contine neasteptat de multe proteine, flavonoide si fibre. Am fost surprinsi sa aflam ca in kale exista o cantitate mare de fibre ce nu poate fi obtinuta nici macar din carne. O alta calitate a plantei consta in concentratia de fier mai mare decat cea gasita in carnea de vita. Acest tip de varza contine mai mult calciu decat produsele lactate, calciu ce este asimilat mult mai usor de catre organismul nostru. Tot in kale gasim magneziu, mangan, cupru, fosfor si potasiu. Aceasta planta este aur pentru sanatate si o puteti gasi acum si sub forma de chips bio raw vegan. Kale Chips este un produs preparat cu grija, fiecare frunza de kale fiind culeasa si asezata manual pe banda de uscare.

La Camara cu Merinde puteti testa cinci arome deosebite:

Crispy Purple Corn Kale Chips

Crispy Wasabi Wheatgrass Kale Chips

Crispy Cacao & Cinnamon Kale Chips

Crispy Beetroot & Acerola Kale Chips

Crispy Baobab & Onion Kale Chips

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…