Castravetele. Pe cat de comun, pe atat de benefic.

By 27/04/2018Blog

Nu exista om pe planeta care sa nu stie ce inseamna castravetele. Am putea garanta ca orice persoana din lume a gustat cel putin o data acest mic miracol al naturii.

Insa oare toata lumea stie cate beneficii ne aduce in dar? Am facut o lista cu proprietati si speram ca la urmatoarea salata preparata sa mai adaugati un castravete.

  1. Castravetele are in compozitie 90% apa, fapt pentru care un consum regulat al acestui aliment va ajuta sa va mentineti organismul hidratat. Mai ales acum, cand ne apropiem de sezonul cald, este foarte important sa includem castravetele in meniul zilnic. De asemenea, cantitatea mare de apa ajuta si la detoxifierea corpului, eliminand rapid toxinele acumulate.
  2. Cantitatea mare de apa din compozitie si numarul scazut de calorii ne ajuta sa ne mentinem silueta. Castravetele este un aliat bun in lupta cu kilogramele in plus.
  3. Castravetele ne ajuta sa ne mentinem tenul sanatos, nu doar hidratat. Acesta este bogat in minerale, precum siliciu, potasiu si magneziu, motiv pentru care rafturile magazinelor sunt pline de produse cosmetice pe baza de castravete.
  4. O alta proprietate consta in sustinerea digestiei. Miezul este foarte bogat in fibre ce ajuta la reglarea acesteia. Tot la imbunatatirea sistemului digestiv contribuie si numeroasele substante nutritive din compozitie: vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic si enzime.
  5. Antioxidantii din compozitie, respectiv cucurbitacina si acidul cafeic, ajuta la prevenirea cancerului si impiedica raspandirea tumorii.
  6. Castravetii regleaza tensiunea arteriala si tin la distanta bolile cardiovasculare. Este posibil acest lucru datorita continutului crescut de magneziu, potasiu si fibre alimentare.
  7. Daca va confruntati cu ulcer gastric, va recomandam cu incredere un meniu bogat in castravete. Acesta are o actiune alcalina si ajuta la combaterea aciditatii gastrice.
  8. Protejeaza sistemul imunitar, aducand un aport mare de vitamine A, B si C. O mare concentratie de vitamina C se afla in coaja, fapt pentru care este bine sa consumati castravetele nedecojit.
  9. Consumul de castraveti ajuta la calmarea durerilor musculare cauzate de efort fizic intens. Datorita potasiului din compozitie, acest aliment reduce contractiile musculare.
  10. Castravetii au efect antiinflamator. In copilarie obisnuiam sa ne punem doua felii de castravete pe ochi, in joaca. Ar fi excelent daca am continua aceasta joaca zilnic pentru ca am reusi sa calmam ochii umflati si sa reducem cearcanele.

Cinci metode eficiente de detox

| Blog | No Comments
Există numeroase voci care condamnă această practică a detoxifierii organismului, spunând că “străbunicii nu mai ţineau cure de detox şi erau sănătoşi”. Noi spunem simplu: dacă nu exista, nu se…

Superalimente de la Raab Vitalfood

| Blog | No Comments
Povestea Raab Vitalfood a început în urmă cu mai bine de 25 de ani, când Michael Raab a deschis o mică afacere în Munich, ce avea ca obiectiv promovarea unei…

Vrejul de fasole şi miracolul din păstăi

| Blog | No Comments
Ce faceţi cu un bob de fasole în lumea reală? Îl puneţi în pământ, aşteptaţi să încolţească şi să dea naştere tot unui vrej. Acesta nu vă va duce în…

Ce spun persoanele publice despre veganism

| Blog | No Comments
Am consultat reviste de specialitate, am ascultat sfaturile nutriţioniştilor, am răsfoit cărţi ale oamenilor de ştiinţa ce studiază lumea vegană, am urmărit documentare şi talk show-uri pe această temă. Informaţia…

Cinci fructe de sezon pentru un organism puternic

| Blog | No Comments
Luna iulie nu ne aduce doar căldură, ci şi o diversitate de fructe bogate în elemente nutritive. Dacă daţi o fugă în piaţă veţi găsi tarabe “colorate” cu piersici, caise,…

Idei de băuturi fresh pentru zile caniculare

| Blog | No Comments
Pofta de mâncare ne cam lipseşte în ultima perioadă. Să fie căldura de vină... sau poate ne luăm energia din cheful de viaţă dat de vacanţă. Oricare ar fi motivul,…