Castravetele. Pe cat de comun, pe atat de benefic.

By 27/04/2018Blog

Nu exista om pe planeta care sa nu stie ce inseamna castravetele. Am putea garanta ca orice persoana din lume a gustat cel putin o data acest mic miracol al naturii.

Insa oare toata lumea stie cate beneficii ne aduce in dar? Am facut o lista cu proprietati si speram ca la urmatoarea salata preparata sa mai adaugati un castravete.

  1. Castravetele are in compozitie 90% apa, fapt pentru care un consum regulat al acestui aliment va ajuta sa va mentineti organismul hidratat. Mai ales acum, cand ne apropiem de sezonul cald, este foarte important sa includem castravetele in meniul zilnic. De asemenea, cantitatea mare de apa ajuta si la detoxifierea corpului, eliminand rapid toxinele acumulate.
  2. Cantitatea mare de apa din compozitie si numarul scazut de calorii ne ajuta sa ne mentinem silueta. Castravetele este un aliat bun in lupta cu kilogramele in plus.
  3. Castravetele ne ajuta sa ne mentinem tenul sanatos, nu doar hidratat. Acesta este bogat in minerale, precum siliciu, potasiu si magneziu, motiv pentru care rafturile magazinelor sunt pline de produse cosmetice pe baza de castravete.
  4. O alta proprietate consta in sustinerea digestiei. Miezul este foarte bogat in fibre ce ajuta la reglarea acesteia. Tot la imbunatatirea sistemului digestiv contribuie si numeroasele substante nutritive din compozitie: vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic si enzime.
  5. Antioxidantii din compozitie, respectiv cucurbitacina si acidul cafeic, ajuta la prevenirea cancerului si impiedica raspandirea tumorii.
  6. Castravetii regleaza tensiunea arteriala si tin la distanta bolile cardiovasculare. Este posibil acest lucru datorita continutului crescut de magneziu, potasiu si fibre alimentare.
  7. Daca va confruntati cu ulcer gastric, va recomandam cu incredere un meniu bogat in castravete. Acesta are o actiune alcalina si ajuta la combaterea aciditatii gastrice.
  8. Protejeaza sistemul imunitar, aducand un aport mare de vitamine A, B si C. O mare concentratie de vitamina C se afla in coaja, fapt pentru care este bine sa consumati castravetele nedecojit.
  9. Consumul de castraveti ajuta la calmarea durerilor musculare cauzate de efort fizic intens. Datorita potasiului din compozitie, acest aliment reduce contractiile musculare.
  10. Castravetii au efect antiinflamator. In copilarie obisnuiam sa ne punem doua felii de castravete pe ochi, in joaca. Ar fi excelent daca am continua aceasta joaca zilnic pentru ca am reusi sa calmam ochii umflati si sa reducem cearcanele.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…