Vrejul de fasole şi miracolul din păstăi

By 07/08/2018Blog

Ce faceţi cu un bob de fasole? Îl puneţi în pământ, obţineţi un vrej şi urcaţi pe el până ajungeţi în “ţara uriaşului”. Pentru că nu suntem în povestea lui Joseph Jacobs, haideţi să reformulăm întrebarea. Ce faceţi cu un bob de fasole în lumea reală?

Îl puneţi în pământ, aşteptaţi să încolţească şi să dea naştere tot unui vrej. Acesta nu vă va duce în lumi paralele, însă vă va menţine sănătoşi pe această planetă minunată şi plină de roade. Noi considerăm că magia este oricum prezentă. Ea se ascunde în beneficiile numeroase ale păstăilor, despre care vom vorbi chiar astăzi.

  1. Fasolea verde este o sursă importantă de acid folic, fapt pentru care ajută la prevenirea defectelor de tub neural ale fătului. Totodată, aceasta ajută la sinteza ADN-ului şi diviziunea celulară, având în compoziţie şi vitamina B12. Încurajăm doamnele ce aşteaptă un bebe să consume cât mai des acest aliment.
  2. Păstăile sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus. Acestea au un rol diuretic, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi previn retenţia de apă. De asemenea, este important să menţionăm că 100 grame de păstăi au aproximativ 30 kcal.
  3. În 100 grame de fasole verde vom întâlni 3,4 grame de fibre. Drept urmare, un consum regulat al acestui aliment va contribui la o bună funcţionare a sistemului digestiv.
  4. Persoanele diagnosticate cu diabet pot consuma păstăi pentru a îşi regla nivelul glicemiei. Fibrele din compoziţie ajută în acest sens.
  5. Conţinutul bogat de antioxidanţi contribuie la combaterea efectelor negative ale radicalilor liberi, implicit previne dezvoltarea tumorilor canceroase.
  6. Fasolea verde are grijă de sistemul osos cu ajutorul vitaminei K din compoziţie.
  7. Acest aliment este recomandat persoanelor care suferă de anemie deoarece are în compoziţie o cantitate mare de fier, respectiv 5% în 100 grame de fasole verde.
  8. Flavonoidele, ce reprezintă o categorie de antioxidanţii, ne ajută să stăm departe de bolile cardiovasculare. Au proprietăţi antiinflamatorii şi previn formarea cheagurilor de sânge.
  9. Carbohidraţii din compoziţie se absorb lent şi menţin senzaţia de saţietate mai mult timp. Aceştia ne hrănesc muşchii şi creierul, eliminând treptat energie.
  10. Fasolea verde conţine magneziu şi potasiu ce ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…