10 beneficii oferite de banane

By 19/09/2018Blog

Bananele. Pentru noi nu sunt doar un fruct, ci reprezintă un mic dejun dulce, o gustare sănătoasă, ingredientul mult utilizat în bucătăria Cămara cu Merinde şi o sursă nesfârşită de elemente nutritive. Să nu uităm! Tot la banane apelăm când avem nevoie de energie sau când ne confruntăm cu probleme digestive.

Haideţi să descoperim cele mai importante zece calităţi ale acestui fruct exotic cremos.

  1. Dacă vorbim din punct de vedere nutriţional, bananele sunt o binecuvântare pentru organism deoarece abundă în elemente nutritive. Acestea conţin vitamina B6, mangan, vitamina C, potasiu, fibre alimentare, proteine, magneziu, acid folic, riboflavină, niacină, vitamina A şi fier.
  2. Datorită conţinutului ridicat de mangan, bananele ajută la întărirea sistemului osos şi a funcţiilor metabolice.
  3. Un consum regulat de banane vă poate scăpa de stările depresive. Aceste fructe vă oferă o stare de bine cu ajutorul triptofanului din compoziţie, o proteină pe care organismul o utilizează pentru a elibera serotonină, hormon al fericirii. Complexul de vitamine B şi magneziul ajută, de asemenea, la obţinerea unei stări de calm, eliminând schimbările bruşte de dispoziţie.
  4. Potasiul din compoziţie contribuie la reglarea presiunii arteriale.
  5. Tot datorită potasiului din compoziţie, bananele susţin funcţiile creierului. S-a dovedit ştiinţific că un consum regulat de banane ajută la îmbunătăţirea randamentului cerebral, ducând la o mai bună concentrare şi memorie.
  6. Dacă sunteţi diagnosticaţi cu anemie, vă recomandăm cu toată încrederea să consumaţi banane zilnic. Aceste fructe conţin mult fier ce stimulează producţia de hemoglobină în sânge, tratând şi prevenind astfel anemia.
  7. Bananele conţin pectină, o fibră solubilă ce reglează tranzitul.
  8. Bananele combat aciditatea gastrică, protejând astfel organismul de ulcerul gastric. Acestea ajută la activarea celulelor ce compun mucoasa stomacului şi formează o barieră împotriva acizilor din stomac.
  9. Cantitatea mare de fibre din conţinut contribuie la îmbunătăţirea tranzitului intestinal.
  10. Pentru că reprezintă o sursă importantă de energie pentru organism, bananele pot fi consumate după exerciţiile fizice solicitante.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…