10 beneficii oferite de banane

By 19/09/2018Blog

Bananele. Pentru noi nu sunt doar un fruct, ci reprezintă un mic dejun dulce, o gustare sănătoasă, ingredientul mult utilizat în bucătăria Cămara cu Merinde şi o sursă nesfârşită de elemente nutritive. Să nu uităm! Tot la banane apelăm când avem nevoie de energie sau când ne confruntăm cu probleme digestive.

Haideţi să descoperim cele mai importante zece calităţi ale acestui fruct exotic cremos.

  1. Dacă vorbim din punct de vedere nutriţional, bananele sunt o binecuvântare pentru organism deoarece abundă în elemente nutritive. Acestea conţin vitamina B6, mangan, vitamina C, potasiu, fibre alimentare, proteine, magneziu, acid folic, riboflavină, niacină, vitamina A şi fier.
  2. Datorită conţinutului ridicat de mangan, bananele ajută la întărirea sistemului osos şi a funcţiilor metabolice.
  3. Un consum regulat de banane vă poate scăpa de stările depresive. Aceste fructe vă oferă o stare de bine cu ajutorul triptofanului din compoziţie, o proteină pe care organismul o utilizează pentru a elibera serotonină, hormon al fericirii. Complexul de vitamine B şi magneziul ajută, de asemenea, la obţinerea unei stări de calm, eliminând schimbările bruşte de dispoziţie.
  4. Potasiul din compoziţie contribuie la reglarea presiunii arteriale.
  5. Tot datorită potasiului din compoziţie, bananele susţin funcţiile creierului. S-a dovedit ştiinţific că un consum regulat de banane ajută la îmbunătăţirea randamentului cerebral, ducând la o mai bună concentrare şi memorie.
  6. Dacă sunteţi diagnosticaţi cu anemie, vă recomandăm cu toată încrederea să consumaţi banane zilnic. Aceste fructe conţin mult fier ce stimulează producţia de hemoglobină în sânge, tratând şi prevenind astfel anemia.
  7. Bananele conţin pectină, o fibră solubilă ce reglează tranzitul.
  8. Bananele combat aciditatea gastrică, protejând astfel organismul de ulcerul gastric. Acestea ajută la activarea celulelor ce compun mucoasa stomacului şi formează o barieră împotriva acizilor din stomac.
  9. Cantitatea mare de fibre din conţinut contribuie la îmbunătăţirea tranzitului intestinal.
  10. Pentru că reprezintă o sursă importantă de energie pentru organism, bananele pot fi consumate după exerciţiile fizice solicitante.

Dovleacul – vedeta toamnei

| Blog | No Comments
Poate fi consumat copt, crud, în prăjituri, în plăcinte, sub formă de supă cremă, smoothieuri, în salate... şi sub orice altă formă vă puteţi imagina. Dovleacul are un conţinut foarte…

Cum facem faţă frigului?

| Blog | No Comments
Anotimpul rece nu aduce doar temperaturi scăzute, ci şi o stare permanentă de oboseală, răceli repetate, piele uscată şi impulsul de a mânca peste măsura obişnuită. Frigul ne ţine mai…

Ce ne lasă în dar albinele?

| Blog | No Comments
De fiecare dată când stăm de vorbă cu Ovidiu Badina, administratorul Apiarium SRL, ne dăm seama cât de puţine lucruri cunoaştem despre apicultură şi minunile ce iau naştere în stupi.…

Ce să mâncăm la cină pentru un somn liniştit?

| Blog | No Comments
Specialiştii în nutriţie ne recomandă să luăm masa cu două - trei ore înainte de culcare, în funcţie de energia pe care urmează să o depunem, pentru a evita senzaţia…

10 beneficii oferite de banane

| Blog | No Comments
Bananele. Pentru noi nu sunt doar un fruct, ci reprezintă un mic dejun dulce, o gustare sănătoasă, ingredientul mult utilizat în bucătăria Cămara cu Merinde şi o sursă nesfârşită de…

Cum ne pregătim micuţii pentru intrarea în colectivitate?

| Blog | No Comments
Dacă sunteţi părinte, cu siguranţă zilele acestea v-aţi gândit cel puţin o dată la intrarea sau reîntoarcerea copilului dumneavoastră în colectivitate. Cei mici vin acasă permanent cu viroze şi, din…