Organismul are memorie

By 29/06/2015Blog, Sfaturi

Imaginati-va mergand prin desert, fara nimic in jur, fara vreo sursa de apa sau mancare. Soarele va stoarce si ultima picatura de apa ce va hidrata corpul. Cum veti reactiona cand, dupa o saptamana in care ati fost saracit de hrana, veti avea in fata o portie imensa de cartofi prajiti, un tort delicios de ciocolata si 2 litri de cola? Instinctul si foamea v-ar determina sa devorati tot intr-o clipa! Cine stie cand mai prindeti o portie la fel de consistenta?! Cam acesta este si principiul dupa care functioneaza si corpul, cand il saraciti de hrana prin infometare. Veti ajunge sa cantariti mai putin, bineinteles. Este adevarat ca daca nu mananci nu ai cum sa te ingrasi. Este la fel de adevarat ca, daca nu mananci, iti scade doar masa musculara iar grasimea ramane pe pozitii. Organismul va supravietui fara probleme cateva zile pentru ca are stocuri de vitamine, minerale si energia necesara pentru functionare. Insa, daca nu refaceti constant acest stoc, corpul va avea tendinta de a face depozite mai mari, drept urmare veti lua in greutate. Puteti sa va ganditi ca celulele dumneavoastra devin lacome. Asa cum si voi deveniti lacomi, cand sunteti lipsiti de ceva ce va doriti.

Trebuie sa retineti ca prin infometare afectati exact organele care va ajuta sa slabiti, respectiv muschii. Este nevoie sa mancati pentru a pune in functiune muschii ce urmeaza a arde grasimea si pentru a avea energia necesara functionarii corecte a organismului. Odata ce blocati acest mecanism prin diete, va blocati si metabolismul. Caloriile nu vor mai fi arse natural pentru ca ati apasat un buton de alarma al corpului.

Daca veti arde doar grasimile depozitate si nu veti folosi glucoza din alimentele ingerate zi de zi, veti putea avea probleme renale, va creste riscul aparitiei calculilor renali sau veti fi diagnosticati cu guta.

Cel mai mare consumator de energie este creierul. Ameteala, lipsa de concentrare, confuzia, oboseala psihica, apar pe fondul consumului redus de calorii. Psihicul se va impotrivi dietelor, dandu-va stari depresive si transformandu-va in niste persoane morocanoase.

Sfatul nutritionistului este simplu: cinci mese pe zi, dintre care doua gustari de fructe sau seminte si cel putin doi litri de apa. Atentie! Este extrem de importanta provenienta hranei. Aceasta trebuie sa fie cat mai apropiata de starea naturala. Daca veti avea ultima masa pana in ora 19.00, suntem convinsi ca veti scapa treptat de toate kilogramele in plus.

Meniul unei zilei poate arata asa:

Mic dejun

  • Salata de primavara (exemplu: rucola, baby spanac, radicchio, rodie, mango, menta si lamaie)  + o felie de paine integrala

Gustare

  • o grefa

 Pranz

  • Supa crema de rosii
  • Salata cu orez salbatic

 Gustare

  • 20g Migdale

 Cina

  • Salata greceasca cu tofu

Citeste si: / View All Posts

Sărbători fericite!

| Blog | No Comments
Iată că a sosit acel moment al anului când privim în urmă şi analizăm cele 12 luni trecute. Putem spune chiar petrecute împreună.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…