De ce pariem pe natural

By 03/04/2015Blog

Am putea să dăm definiţii legate de curente mari de alimentaţie – ce înseamnă să fii raw vegan, vegetarian sau adept al hranei bio. Dar preferăm să vă spunem ce am luat noi din toate acestea.

 

În primul rând, considerăm că atenţia faţă de mâncarea pe care o folosim şi faţă de produsele cosmetice ne ajută să trăim mai mult, mai sănătos şi mai bine. Ne pasă şi de felul în care influenţăm mediul. Nu dorim să participăm la a distruge planeta sau la a provoca suferinţă animalelor. Am găsit o formulă prin care toate acestea ne-au influenţat în bine viaţa, ceea ce vă oferim şi dumneavoastră ca şi soluţie pentru viitor.

Am invitat în bucătăria noastră legume, fructe, seminţe, alge şi condimente astfel încât să găsim reţete gustoase şi săţioase. Ne-am ferit de a procesa termic aceste ingrediente şi, de asemenea, ne-am ferit în proporţie foarte mare de a folosi produse ce vin din exploatarea animalelor.

Poate petrecem mai mult timp în bucătărie pentru reţete care să ducă la o mâncare ce se găteşte fără foc. Poate la început e puţin mai greu să hotărâm care dintre toate reţetele noastre este cea mai în măsură a ne satisface clienţii, dar rezultatul este mult mai gustos şi mai sănătos. În tipul de alimentaţie raw vegan nu veţi găsibpâinea clasică, fără de care cei mai mulţi dintre noi nu puteau concepe o masă, dar veţi găsi macaroane de dovlecei, de exemplu. Timpurile se schimbă, avem mai mult acces la informaţie, avem chiar şi mai multe ingrediente dintre care să alegem ce combinaţie, realizată fără prelucrare termică şi fără să se adauge chimicale, ne poate satisface atât ca gust precum şi ca aport de vitamine şi nutrienţi.

Noi credem că ne apropiem şi mai mult de natură dacă nu trecem legumele, fructele şi celelalte ingrediente pe care ne bazăm prin foc. Pentru că, în acest mod, mergem cu un pas mai mult mai aproape de natură. Singura întâlnire cu o temperatură mai mare este aceea a fructelor deshidratate, dar aceasta nu depăşeşte 65 de grade Celsius.

Cu o hrană ce rămâne cât mai aproape de starea ei naturală ne putem simţi mai aproape de începuturi, acolo unde animalele puteau să-şi vadă de viaţa lor independent de a noastră. Avem grijă în legătură cu compuşii ce s-ar găsi mai puţin în acest fel de alimentaţie, cum ar fi vitamina B12 sau alte elemente – în rest, studiile dovedesc că cei care adoptă stilul de alimentaţie raw vegan vor avea mult mai puţine probleme cu obezitatea sau cu colesterolul – cauze pentru multe boli.

Hipertensiunea este o altă problemă de care suferă mulţi dintre cei din jurul nostru şi care poate să fie diminuată sau să dispară odată cu adoptarea unui stil de viaţă în care să includem dieta raw vegan, iar beneficiile unei tensiuni în limitele sugerate de medici se resimt în toate activităţile noastre.

Aşadar, apropierea de natural, etica faţă de animale şi exploatarea lor şi vizite mai puţine la medic sunt argumente strânse într-un buchet care nu poate fi deloc ignorat. O mulţime de boli îi ocolesc pe cei care au devenit raw vegani. Şi veţi găsi din ce în ce mai mulţi amici, chiar şi în România, care să vă susţină în adoptarea acestui stil de viaţă, cu care să puteţi schimba reţete, impresii sau discută despre beneficii.

Nu în ultimul rând, dacă urmărim ştirile internaţionale ale lumii mondene, vom vedea că multe vedete au ajuns adepte ale acestui mod de viaţă, şi, cum sunt mult mai des în bătaia reflectoarelor, putem constata şi că au o piele de invidiat dar şi că nu par a duce o luptă pentru păstrarea greutăţii ideale.

Deşi nu există rezultate certe publicate în tomuri de medicină, numeroase studii se ocupă de cercetarea legăturii, bănuite, dintre dieta raw vegană şi prevenirea apariţiei  cancerului.

O variantă mai ”light” este cea pe care o cunoaştem de mult mai mulţi ani şi în România, cea de vegetarianism. Amintim de acest curent de nutriţie, deşi noi ne-am dorit ceva mai mult de la apropierea de natură, pentru că în mod cert vom găsi şi mai mulţi adepţi care să ne certifice beneficiile, în viaţa lor, venite din renunţarea la carne şi la alte produse mai puţin sănătoase.

O altă măsură a noastră faţă de produsele oferite clienţilor este aceea că urmărim cu atenţie provenienţa tuturor ingredientelor. Ne dorim să oferim produse bio, care să vină din ferme organice, pe cât este posibil. Când acestea sunt din România, verificăm cu atenţie toate dovezile pe care ni le oferă producătorii referitor la legumele, fructele şi seminţele pe care le folosim precum şi la cosmeticele pe care vi le oferim.

O grijă sporită legată de orice înseamnă chimicale sau procesare, pe parcursul care leagă consumatorul de ferma de unde au plecat fructele sau legumele, este garantul plusului de sănătate pe care insistăm să vi-l aducem. Nu trebuie să vă faceţi griji legat de ce puneţi în farfurie pentru că oamenii care se ocupă de achiziţii precum şi bucătarii noştri îşi vor da toată silinţa pentru a vă economisi timpul informării sau al cumpărăturilor şi pentru a face ca produsele finite, la care ajungem prin reţetele noastre, să fie bio, excelente, naturale, bune şi săţioase.

Citeste si: / View All Posts

Sărbători fericite!

| Blog | No Comments
Iată că a sosit acel moment al anului când privim în urmă şi analizăm cele 12 luni trecute. Putem spune chiar petrecute împreună.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…