Agricultorii nu isi mananca propria recolta

By 06/10/2015Blog

„Daca nu puteti renunta la carne, macar puneti un zarzavat langa”. Acest citat ii apartine specialistului in neuropsihiatrie, Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, care a fost saptamana trecuta in vizita la Constanta pentru a sustine conferinta pe tema “O posibila viziune asupra viitorului omenirii”. Profesorul a pornit de la perceptia diferita a tuturor fiintelor asupra lumii si a concluzionat ca fiecare specie are doar inteligenta necesara pentru a se intretine. In final am inteles ca tot ceea ce noi percepem este doar iluzia realitatii. Cu aceasta idee a inceput expunerea propriei teorii asupra stiintei ce depaseste materialismul.

Daca nu vedem nu inseamna ca nu exista. Daca plantele nu se misca, nu inseamna ca nu au viata. “Stiati ca daca incepem sa taiem plantele de pe un rand al unei culturi agricole, pana sa ajungem la final, toate plantele vor fi mai aplecate? De ce? Pentru ca plantele comunica intre ele. Sa nu credeti ca stramosii nostri erau nebuni. Ei se rugau si isi cereau iertare plantelor atunci cand urmau sa le manance”, a mentionat prof. Dulcan. Atunci cand respectam sufletele din jur, ne respectam si pe noi.

Dulcan a adaugat cat de important este sa ne pastram vitalitatea, atat cu ajutorul sanatatii mentale, cat si prin alimentatie. Daca nu putem renunta definitiv la carne, acesta ne indeamna sa consumam la aceeasi masa si zarzavat. Ideal este ca legumele sa nu fie crescute cu ajutorul ingrasamintelor chimice. “Am intalnit la o taraba un domn care nu isi manca propria recolta. L-am intrebat de ce si mi-a raspuns ca nu e prost. In rosiile pe care le vinde el pune chiar si de cinci ori azot pentru a le creste mari si frumoase, insa el mananca din acelea mici, crescute cu ingrasaminte naturale”, a spus specialistul Dumitru Constantin Dulcan. Nitratul si azotatul sunt substantele nocive din ingrasamintele chimice. Odata ajunse in stomac, sufoca celulele, amplifica fermentarea zaharurilor si cresc nivelul acidului lactic. Cu alte cuvinte, intoxica organismul.

Mai departe, acestea se unesc cu aminele din proteine si formeaza nitrozaminele, cele mai cancerigene substante care se gasesc in corpul unui om bolnav. Rata mare de consum a dus piata intr-un punct unde sunt scoase la vanzare foarte multe pseudo-alimente care nu contin suficiente elemente nutritive pentru a ne hrani, ci o multime de chimicale care ne imbolnavesc. Ca si in cazul legumelor, s-a dezvoltat o intreaga industrie a animalelor crescute pentru carne. Acestea sunt tinute in conditii precare, in spatii extrem de mici si primesc un minim de ingrijire pentru un profit maxim. Pentru o industrializare prospera sunt folositi hormoni de crestere, chimicale, ce ne pun in pericol sanatatea.

In final dorim sa va transmitem motto-ul nostru: “Life is too good to eat bad food!”

Sărbători fericite!

| Blog | No Comments
Iată că a sosit acel moment al anului când privim în urmă şi analizăm cele 12 luni trecute. Putem spune chiar petrecute împreună.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…