Ce-i mai dulce si mai dulce la Camara cu Merinde? Ciocolata raw handmade Rocao

By 31/01/2017Blog
Ciocolata raw handmade Rocao

“Suntem incantati de jobul nostru, facem yoga, meditatie si practicam diverse sporturi. De aceea am decis sa producem o ciocolata sanatoasa, care conserva majoritatea elementelor nutritive din boabele de cacao Criollo. Si am obtinut o ciocolata raw delicoasa.”

Aceste cuvinte sunt spuse de tinerii care au dat nastere proiectului Rocao, o afacere de familie pornita in 2014 din dragoste pentru ciocolata, dedicata iubitorilor de ciocolata.

Rocao este prima ciocolata raw din Bulgaria, produsa din boabe de cacao crude, prelucrate la temperaturi mai mici de 45 grade C. Compania foloseste doar boabe de cacao rare, de inalta calitate aduse din Peru. Este vorba de boabele Criollo, utilizate doar in 5% din productia mondiala de ciocolata. Acestea nu au niciun strop de gust amar, ci doar savoare delicata, bine echilibrata si rafinata.

De ce sa alegem ciocolata raw?

Pentru ca boabele de cacao sunt un superaliment bogat in antioxidanti, cum ar fi flavonoidele, care scad nivelul de stres, intaresc imunitatea si cresc energia. De asemenea, boabele de cacao contin enzime valoroase pentru organism, sunt bogate in vitamine, minerale si alte substante benefice. Toate aceste ingrediente pretioase din cacao sunt distruse atunci cand procesul tehnologic se face la o temperatura mai mare de 150 grade C. Acesta este motivul pentru care Rocao  a decis sa creeze o ciocolata cu procesare termica minima sau ciocolata raw.

Rocao are in compozitie doar ingrediente crude, organice, vegetariene si fara gluten. Toate acestea contribuie la realizarea ciocolatei sanatoase si gustoase. Fiecare sortiment de ciocolata Rocao are la baza intre patru si sapte ingrediente naturale organice: masa de cacao, unt de cacao, sirop de agave, penite de cacao, fructe uscate, nuci, seminte si uleiuri esentiale. Acestea ofera produselor un gust puternic, unic, rafinat, diferit de tot ce ai simtit pana acum.

Alege dintre:

  • Ciocolata cu chia si grapefruit
  • Ciocolata cu menta si maca
  • Ciocolata cu 20% proteine si lamaie
  • Ciocolata cu trandafiri si migdale
  • Ciocolata winter spice

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…