Primavara este mai gustoasa cu retetele Taniei

By 14/03/2017Blog
minunatele retete ale Taniei Bordianu

Asa cum ne-am obisnuit, niciun anotimp nu trece fara a ne bucura de minunatele retete ale Taniei Bordianu. Iata mai jos cateva dintre preparatele pline de savoare pe care ni le recomanda cu incredere. Cum le caracterizam? Sanatoase, usor de preparat si… cu un gust greu de uitat.

  1. Supa rece de rosii

    Rosiile proaspete ce asteapta sa rasara in gradinile dumneavoastra vor fi mult mai gustoase in aceasta reteta raw. Pentru preparare aveti nevoie de 1/2 kg rosii, 3 linguri de seminte de floarea soarelui, 1 ceapa mica, 1-2 catei de usturoi, sare neiodata, 1 legatura de patrunjel, 100 ml de apa. Initial puneti in blender si pasati rosiile, ceapa, usturoiul, semintele de floarea soarelui. Ulterior adaugati in blender sarea si 100 ml de apa. Presarati apoi patrunjelul tocat si supa este gata.

  2. Rosii cu migdale

    Daca va este dor de rosii umplute, Tania va recomanda o reteta excelenta pentru care aveti nevoie de 4 rosii mari, 150 g migdale hidratate, 1 ceapa alba, 1 legatura de patrunjel, 4 linguri de zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de sare de Himalaya. Migdalele se decojesc dupa ce au stat in apa intre 8 si 12 ore. Puneti migdalele decojite, ceapa, zeama de lamaie, usturoiul, patrunjelul si sarea in robot si le mixati. Taiati capacul rosiilor si goliti-le de miez. Umpleti-le apoi cu amestecul obtinut si bucurati-va de o masa copioasa.

  3. Salata multivitamin

    Este bine sa profitam de toate vitaminele daruite de natura si sa le concentram intr-o salata racoritoare de primavara. Ingredientele necesare sunt: 1 telina mica, 1 morcov, 2 ardei grasi, 2 fire de ceapa verde, 5 frunze mari de Kale, 1 avocado, 1 catel de usturoi, sucul de la o jumatate de lamaie, 1 lingura de ulei de masline cu oregano, 1 lingura de seminte de susan crud, sare neiodata. Morcovul si telina se curata si se rad pe razatoare mare. Tocati marunt ceapa verde, ardeii si frunzele Kale. Avocado se piseaza cu ajutorul unei furculite si se amesteca cu sucul de lamaie, usturoiul zdrobit, sarea si uleiul cu oregano. Cand sosul este gata, il adaugati peste legume si amestecati bine. Peste salata presarati semintele crude de susan.

  4. Smoothie de Kale

    Este nevoie doar de 4 frunze de Kale, 2 banane, 1 para si 1/2 pahar de apa pentru a obtine un suc savuros care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Puneti toate ingredientele in blender si pasati pana se omogenizeaza continutul. Rezultatul este unul fresh, gustos si sanatos!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…