Gatim la rece pentru sezonul rece, cu Tania Bordianu

By 06/12/2016Blog
Gatim la rece pentru sezonul rece, cu Tania Bordianu

Nu-i asa ca nu putem lasa sa treaca vreun anotimp fara a ne bucura de retete de la Tania? Zilele acestea, de cand iarna si-a facut simtita prezenta, am dat iama in retetele prietenei noastre, care ne-a oferit cateva preparate raw vegane delicioase. Acestea sunt foarte usor de gatit si sunt bogate in vitamine, exact ce avem nevoie pentru un organism sanatos in sezonul rece.

Reteta 1: Salata de boeuf

Incepem cu celebra salata de boeuf care nu lipseste de sarbatori de pe mesele noastre.

Pentru a o gati in stil raw vegan aveti nevoie de 2 morcovi, 6 ciuperci champignon crude, 1 telina medie, 1 ardei kapia, 100 g de masline kalamata fara samburi, 100 g de mazare verde congelata sau proaspata, 3-4 castraveti murati.

Pentru maioneza raw aveti nevoie de 150 g de seminte de floarea soarelui (hidratate peste noapte), sucul de la o jumatate de lamaie, 3 linguri de pasta de susan, 1 lingurita de turmeric, 1 lingurita de faina de mustar (optional), 2 linguri de ulei de masline, 3 linguri de drojdie inactiva, sare neiodata, 150 ml de apa.

Prepararea este extrem de simpla. Se pun in blender semintele de floarea soarelui (inmuiate inainte minim 4 ore), se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, praful de mustar, turmeric, ulei de masline, drojdie inactiva, sare, apa si amestecati bine. Se adauga apa daca mai este nevoie, pana se obtine o pasta cremoasa. Pentru urmatorul pas, taiati legumele cubulete si adaugati mazarea decongelata, scursa bine de apa. Amestecati toate legumele cu maioneza raw si va garantam ca obtineti o salata la fel de gustoasa precum cea non-vegana, insa mai sanatoasa.

Reteta 2: Salata de iarna

Cu aroma de scortisoara merita preparata in orice moment al zilei. Este gata in zece minute si ofera corpului o cantitate semnificativa de vitamine. Va sunt necesare urmatoarele ingrediente: 1-2 morcovi, 1 telina medie, 1-2 mere, 1/2 cana de nuci pecan sau nuci romanesti hidratate si scortisoara. Cea mai grea parte este cea in care trebuie sa razuiti morcovii, merele si telina. Apoi este nevoie doar sa scurgeti nucile de apa, sa le spalati si sa le puneti in salata. Adaugati putina scortisoara si masa este gata!

Reteta 3: Smoothie verde cu mere

Din punctul nostru de vedere, cea mai frumoasa dimineata incepe cu un smoothie. De aceea, pentru diminetile reci am cules din retetarul Taniei si ingredientele pentru un smoothie verde cu mere. Aveti nevoie de 2 banane, 3-4 mere, 2 maini de baby spanac, sucul de la o jumatate de lamaie, 1/2 lingurita de scortisoara si 1 pahar de apa. Toate acestea se pun in blender, se amesteca bine si sucul este gata.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…