Caju, nuci si migdale – gustari ce nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic

By 04/08/2015Blog

O cantitate de 20 grame pe zi de nuci face minuni.

Consumand intre mese o mana de caju, nuci sau migdale, veti oferi corpului cantitatea necesara de nutrienti ce ajuta corpul sa lupte impotriva cancerului si sa mentina inima sanatoasa. Haideti sa cunoastem bogatia de beneficii ce sta in nucifere.

Nucile au in compozitie minerale precum fier, fosfor, zinc, seleniu, potasiu, iod, cupru, mangan, magneziu, grasimi nesaturate, proteine, vitamine din complexul B, vitaminele A, C, E si P. S-ar putea sa le adorati in diete pentru ca va dau senzatia de satietate. Nucile sunt considerate alimentele creierului pentru ca ajuta la functionarea corecta a acestuia. Au un efect benefic asupra vaselor de sange care iriga creierul, imbunatatesc memoria si sporesc capacitatea de concentrare. Nucile de Brazilia au intrat in atentia nutritionistilor, avand puterea de a regla metabolismul si de a intari sistemul imunitar. Acest lucru este posbil datorita continutului crescut de seleniu. Iodul din compozitie ajuta la tratarea afectiunilor date de glanda tiroida.

Migdalele sunt, de asemenea, prietenele inimii pentru ca reduc riscul de atac de cord. Fiind bogate in calciu si fosfor, intaresc sistemul osos al organismului. Sunt ideale pentru imbunatatirea functiei cerebrale si reducerea riscului de Alzheimer, datorita continutului bogat de riboflavina si L-carnitina. Migdalele au in compozitie proteine, antioxidanti, fibre, zinc, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, fier, cupru si vitamine din complexul B, vitaminele A si E. Acestea reduc durerile stomacale, combat anemia si reduc efectele fumatului. Migdalele va energizeaza si va ofera totodata o frumusete exterioara, facand pielea dumneavoastra sa arate mai tanara.

Nucile caju fac parte din aceeasi grupa de alimente care protejeaza creierul, infrumuseteaza tenul si parul, previn aparitia cancerului. Acestea sunt o buna sursa de fier, insa, pentru ca fierul sa fie absorbit corect de organism, este bine sa le consumam impreuna cu salate, sucuri sau alte alimente bogate in vitamina C. Magneziul din compozitie intareste osatura si permite o functionare corecta a nervilor si a muschilor. Prin continutul lor bogat in potasiu si nivelul scazut de sodiu, caju ne ajuta sa tinem tensiunea sub control. Sodiul, consumat in cantitati mari, duce la retentia de apa, implicit la cresterea tensiunii.

Migdalele, caju si nucile sunt nelipsite din deserturile de la Camara. Va asteptam sa savurati sanatatea dintr-o felie dulce de tort.

Prajitura cu alune de padure

Posted by Camara cu Merinde on Wednesday, March 4, 2015

Citeste si: / View All Posts

Sărbători fericite!

| Blog | No Comments
Iată că a sosit acel moment al anului când privim în urmă şi analizăm cele 12 luni trecute. Putem spune chiar petrecute împreună.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…