Vara vegana cu arome recomandate de Tania ?

By 14/06/2017Blog
supa de rosii

Sa nu credeti ca am uitat. “Niciun sezon fara Tania!” este o vorba de-a noastra. Iar sloganul este valabil si pentru vara acesta care se arata a fi extrem de calduroasa.

Ne-am gandit sa ne racorim cu o supa de vara, sa testam o salata pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si sa ne indulcim cu un desert fresh de fructe. Toate acestea, made by Tania Bordianu!

Supa de rosii

Pentru a prepara aceasta supa usoara aveti nevoie de 2 litri de suc de rosii, 1 ceapa, 1 catel mare de usturoi, 2 maini de busuioc proaspat, 3 linguri de ulei de masline, sare neiodata.

Pentru inceput, ceapa se taie cubulete, usturoiul se zdrobeste si se soteaza la foc mic in 2 linguri de apa. Ulterior, adaugati sucul de rosii. Daca doriti ca supa sa iasa mai consistenta, mai groasa, puteti lasa sa fiarba 5-10 minute la foc mic.

Tania prefera aceasta supa cruda, drept urmare o lasa pe foc doar pana cand se incalzeste. La final adaugati frunzele de busuioc maruntite si uleiul de masline. Puneti toata supa in blender si o pasati bine.

Salata simpla, dar atat de speciala

In mai putin de zece minute puteti savura aceasta salata daca aveti in bucatarie 4-5 ciuperci, 10 masline, 1/2 avocado taiat cubulete, germeni de ceapa rosie, mix de salata (baby salata creata verde si rosie, baby spanac si marar), 1 lingura de ulei de seminte de canepa cu usturoi, 2 linguri de suc de lamaie si sare.

Dupa ce ati bucatit salata si ati taiat ciupercile in felii mici, amestecati toate ingredientele intr-un bol si bucurati-va de un gust excelent de vara!

Budinca din orez cu fructe

Un desert este bine-venit oricand. Mai ales daca este usor de preparat. Aveti nevoie de 1 cana cu orez, 2 cani cu apa, 1 pastaie de vanilie, 4 linguri ulei de cocos aromat, 200g fructe proaspete si 6 linguri de sirop din smochine.

Orezul se fierbe si se pune in blender impreuna cu pastaia de vanilie si uleiul de cocos, pasandu-se pana la atingerea unei consistente foarte cremoase. Compozitia se toarna in straturi alternative cu fructele stropite cu sirop de smochine si mixate sau taiate cuburi.

Va puteti bucura de acest dulce atat cald, cat si rece.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…