Vara vegana cu arome recomandate de Tania 🥗

Autor: 14/06/2017 Blog
supa de rosii

Sa nu credeti ca am uitat. “Niciun sezon fara Tania!” este o vorba de-a noastra. Iar sloganul este valabil si pentru vara acesta care se arata a fi extrem de calduroasa.

Ne-am gandit sa ne racorim cu o supa de vara, sa testam o salata pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si sa ne indulcim cu un desert fresh de fructe. Toate acestea, made by Tania Bordianu!

Supa de rosii

Pentru a prepara aceasta supa usoara aveti nevoie de 2 litri de suc de rosii, 1 ceapa, 1 catel mare de usturoi, 2 maini de busuioc proaspat, 3 linguri de ulei de masline, sare neiodata.

Pentru inceput, ceapa se taie cubulete, usturoiul se zdrobeste si se soteaza la foc mic in 2 linguri de apa. Ulterior, adaugati sucul de rosii. Daca doriti ca supa sa iasa mai consistenta, mai groasa, puteti lasa sa fiarba 5-10 minute la foc mic.

Tania prefera aceasta supa cruda, drept urmare o lasa pe foc doar pana cand se incalzeste. La final adaugati frunzele de busuioc maruntite si uleiul de masline. Puneti toata supa in blender si o pasati bine.

Salata simpla, dar atat de speciala

In mai putin de zece minute puteti savura aceasta salata daca aveti in bucatarie 4-5 ciuperci, 10 masline, 1/2 avocado taiat cubulete, germeni de ceapa rosie, mix de salata (baby salata creata verde si rosie, baby spanac si marar), 1 lingura de ulei de seminte de canepa cu usturoi, 2 linguri de suc de lamaie si sare.

Dupa ce ati bucatit salata si ati taiat ciupercile in felii mici, amestecati toate ingredientele intr-un bol si bucurati-va de un gust excelent de vara!

Budinca din orez cu fructe

Un desert este bine-venit oricand. Mai ales daca este usor de preparat. Aveti nevoie de 1 cana cu orez, 2 cani cu apa, 1 pastaie de vanilie, 4 linguri ulei de cocos aromat, 200g fructe proaspete si 6 linguri de sirop din smochine.

Orezul se fierbe si se pune in blender impreuna cu pastaia de vanilie si uleiul de cocos, pasandu-se pana la atingerea unei consistente foarte cremoase. Compozitia se toarna in straturi alternative cu fructele stropite cu sirop de smochine si mixate sau taiate cuburi.

Va puteti bucura de acest dulce atat cald, cat si rece.

supa de rosii

Vara vegana cu arome recomandate de Tania 🥗

| Blog | No Comments

Sa nu credeti ca am uitat. “Niciun sezon fara Tania!” este o vorba de-a noastra. Iar sloganul este valabil si pentru vara acesta care se arata a fi extrem de calduroasa. Ne-am gandit sa ne racorim cu o supa de vara, sa testam o salata pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si sa ne indulcim cu un desert fresh de fructe. Toate acestea, made by Tania Bordianu!

retete vegetariene noi

Camara cu Merinde si-a imbogatit retetarul

| Blog | No Comments

Pentru ca e vara si avem din abundenta fructe si legume proaspete. Pentru ca avem inspiratie si ne face placere sa va oferim in permanenta un gust nou. Pentru ca vrem sa gasiti la noi varietate. Pentru ca gatim din pasiune si astfel iau nastere retete noi. Pentru toate acestea, astazi va povestim ce noutati puteti savura la Camara cu Merinde.

vegetarian in constanta

Vegetarian in Romania: “Viata inaintea furculitei!”

| Blog | No Comments

Am stat astazi de vorba cu Rares Lucian, un tanar talentat, pasionat de pictura. Am avut in fata un exemplu de ambitie, iubire fata de animale si dorinta mare de schimbare. Sa va spunem ca abia acum urmeaza sa implineasca varsta de 24 de ani? Asa este. Si cu toate acestea a decis sa nu mai contribuie la sacrificiul animalelor. Sa opteze pentru energie, un somn odihnitor si o viata mai sanatoasa.

halva

Halva… pentru copilul din noi

| Blog | No Comments

Nu de putine ori ma poarta gandul catre copilarie si catre gusturile de acasa. Uneori chiar gusturile sunt “vinovate” de calatoria in timp. Chiar si aromele, mirosurile, ma determina sa visez la varsta copilariei si la merindele mamei. Compotul de visine, salamul de biscuiti, clatitele, dulceata de cirese amare sau halvaua. Acestea sunt micile placeri ale vietii care imi nasc frumoase amintiri.

Ciocolata pentru toate gusturile

Torras. Ciocolata pentru toate gusturile 🍫👀

| Blog | No Comments

Tehnologie belgiana imbinata cu reteta spaniola, savurata in Romania. Da! Chiar la Camara cu Merinde exista o excelenta ciocolata marca Torras pe care o putem caracteriza ca fiind multiculturala.

A venit vremea capsuniloooor! 🍓

| Blog | No Comments

Momentan nu ne putem gandi la un rasfat mai mare decat un bol plin de capsuni. Pentru un plus de aroma putem adauga putina miere. Capsunile sunt bogate in apa, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, vitaminele C, B1, B2, E, sodiu, acid salicilic, acid pantotenic si elagic, proteine, zaharuri, flavonoide, uleiuri volatile, tanin si polifenoli.

Comentarii

comentarii

Camara cu Merinde
Bd. Mamaia nr. 180
Constanta, CT 900540
Romania