Uitati de placinte, avem Tofu Quiche!

By 15/06/2016Blog

Cine a spus ca meniul unui vegetarian nu este la fel de aromat precum cel al unei persoane care consuma carne si lactate?! La Camara cu Merinde preparam zilnic numeroase supe, salate si gustari delicioase. Astazi vom vorbi despre o reteta usoara, cu putine calorii, ce poate inlocui cu succes placinta. Am putea sa o comparam chiar cu o pizza. Pentru pregatirea acesteia nu avem nevoie de fainoase, grasimi, lactate sau alte alimente care ne pot afecta silueta. Tofu Quiche contine cateva ingrediente hranitoare: cartof, tofu, humus, broccoli si rosii. Haideti sa aflam ce beneficii ne ofera fiecare ingredient in parte.

Cartoful este o sursa extraordinara de energie, tinand cont ca este bogat in carbohidrati. Este bine de stiut ca aceasta leguma mentine sanatatea inimii, intareste structura osoasa si ajuta la o mai buna functionare a sistemului nervos.

Consumul de branza tofu reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, osteoporozei si cancerului de san. De asemenea, previne imbatranirea prematura. Soia este saraca in calorii si colesterol, insa este foarte hranitoare. Aceasta contine o cantitate mare de proteine, fier si calciu.

Humusul poate inlocui cu success carnea, tinand cont ca are un continut ridicat de proteine. Elementele nutritive din compozitie stabilizeaza digestia, impiedica cresterea glicemiei, ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, energizeaza si detoxifica organismul, scad colesterolul din sange  si reduc riscul de boli cardiovasculare.

Broccoli este o leguma bogata in elemente nutritive ce contribuie la buna functionare a organismului. Consumul regulat de broccoli ajuta la prevenirea cancerului, regleaza nivelul colesterolului din sange, intareste sistemul osos, contribuie la detoxifierea corpului, mentine sanatatea inimii si ajuta digestia.

Rosiile sunt recomandate frecvent in curele de slabire deoarece contribuie la scaderea nivelului lipidelor in sange si scad greutatea corporala. Aceste efecte sunt datorate continutului crescut de fibre si apa. Totodata, rosiile regleaza nivelul glicemiei in sange, previn afectiunile renale, intaresc oasele, scad riscul aparitiei cancerului, mentin sanatatea pielii si a parului.

Sa nu uitam: „Life is too good to eat bad food!”.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…