Trei reţete delicioase pe bază de căpşuni

By 31/05/2018Blog

Căpşunile. Un fruct romantic adorat atât de adulţi, cât şi de copii, cu gust dulce, răcoritor şi uşor de inclus în reţete pline de savoare. Dar oare mai este nevoie de prezentare? Astăzi am ales să vorbim despre câteva preparate pe bază de căpşuni ce vă pot face zilele mai dulci.

Este important să ştiţi că un consum regulat de căpşuni vă ajută să întăriţi sistemul imunitar, să vă îmbunătăţiţi vederea, să vă menţineţi elasticitatea pielii, implicit să întârziaţi îmbătrânirea tenului. De asemenea, aceste fructe sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus şi menţin o valoare normală a presiunii sângelui.

Budincă din orez cu fructe by Tania Bordianu.

Pentru preparare aveţi nevoie de 1 cană cu orez, 2 căni cu apă, 1 păstaie de vanilie, 4 linguri ulei de cocos aromat, 200g fructe proaspete (recomandăm căpşuni), 6 linguri de sirop de smochine. Orezul se fierbe și se pune în blender împreună cu păstaia de vanilie şi uleiul de cocos. Mixaţi până la atingerea unei consistențe foarte cremoase. Compoziția se toarnă în straturi alternative cu fructele stropite cu sirop de smochine. Fructele pot fi mixate sau tăiate cuburi. Budinca este excelentă atât caldă, cât și rece.

Smoothie cu căpşuni & kale.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 felie mare de ananas, 1 cană de căpşuni proaspete, 1 lingură seminţe de in, 8 frunze de kale, 1 lingură de carob şi 1/2 cană lapte de caju sau apă. Ingredientele se pun împreună în blender şi se mărunţesc. Smoothieul este gata în mai puţin de zece minute!

Îngheţată raw cu căpşuni.

Pentru preparare vă sunt necesare 2 banane foarte bine coapte (tăiate bucăţi şi congelate anterior), 1 cană şi jumătate de căpşuni congelate. Puteţi adăuga opţional 1 lingură ulei de cocos (încălzit la bain-marie) şi 1/2 lingură miere raw. Introduceţi ingredientele în blender şi procesaţi la viteză maximă, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Decoraţi cu fructe proaspete, nuci şi ciocolată raw. Îngheţata este gata în doar câteva clipe.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…