Cu ce ne rasfatam dupa “post”?

By 12/04/2018Blog

Nu mancam pana la refuz. Nu simtim postul ca pe o corvoada. Chiar putem spune ca tinem post tot anul. Si ne place. Dupa sarbatori nu e nevoie sa intram la un program intens de detox si sa dublam orele de antrenament la sala.

Asa ca iata-ne inapoi la munca dupa aceasta mica vacanta cu acelasi zambet de saptamana trecuta, nealterat de kilograme in plus sau mese care ne taie rasuflarea. Ce sa intampla cand dorim sa ne mai rasfatam cate putin? Savuram cate un desert delicios si sanatos.

Desert rece cu fructe

Pentru ca se apropie vara nimic nu poate fi mai potrivit decat  un desert racoritor: rece si cu multe fructe.

Pentru pregatire aveti nevoie de 230 grame caju (hidratat peste noapte, timp de 4-8 ore), 100 ml apa, 100 grame afine, 2-3 smochine proaspete pentru ornat (puteti inlocui cu banane), 50 grame sirop de artar, 1-2 linguri fulgi mari de cocos, 1 lingura suc de limeta, jumatate de lingurita de coaja rasa de limeta.

Adaugati in blender nucile caju, apa, siropul de artar si sucul de limeta si pasati pana obtineti o pasta fina. Adaugati apoi coaja de limeta rasa si mai amestecati inca 10 secunde. Lasati in vasul blenderului jumatate din cantitatea de crema si cealalta jumatate o transferati intr-un alt recipient. Peste crema ramasa in blender puneti afinele (mai pastrati cateva pentru ornat) si mixati pana obtineti o pasta fina, bine omogenizata.

Ambele creme se toarna in pahare mici, alternativ, pentru a se intrepatrunde culorile. Smochinele se taie felii subtiri si se pun peste crema. Dupa ce le-ati ornat, puneti paharele la frigider timp de 1-2 ore. Va dorim racorire placuta!

Raw Raffaello

Tania Bordianu stie ce ne place. Bomboanele Raffaello sunt mereu o alegere excelenta cand ni se face pofta de dulce. Aceasta reteta a la Tania este gata in mai putin de zece minute.

Aveti nevoie de 2 cani de nuci caju hidratate, 1,5 cana de fulgi de cocos, 3-4 linguri de miere. Nucile caju se pun in apa peste noapte.  Dupa ce s-au hidratat se pun in robot impreuna cu o cana de fulgi de cocos si mierea. Amestecam bine ingredientele pana obtinem o pasta. Modelam bomboanele si le tavalim prin fulgii de cocos.

Budinca de chia cu cacao

Un alt desert foarte usor de facut este budinca de chia. Va sunt necesare urmatoarele ingrediente: 1 cana de lapte de migdale, 5-6 linguri de seminte de chia, 1 lingura de cacao, 1 lingura de miere, 1/2 lingurita de scortisoata. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati toate ingredientele, sa turnati in cupe compozitia obtinuta si sa lasati budinca la frigider peste noapte.

Va dorim o saptamana dulce!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…