Va grabiti spre birou? Nu uitati pachetelul vegan! ?

By 27/06/2017Blog
3 preparate vegane pentru birou

Vreti un corp sanatos? Nu sariti peste mese. Vreti sa va mentineti silueta? Nu sariti peste mese. Vreti energie pe toata durata zilei? Raspunsul este acelasi. Nu sariti peste mese. Asa ca, oricat de mare ar fi graba spre birou, nu uitat sa va pregatiti ceva rapid pentru a nu rata cea mai importanta masa a zilei.

Intelegem perfect cat de pretios este fiecare minut in plus de somn si cat de tentanta este amanarea ceasului desteptator. Insa stim si cat de utile sunt zece minute pastrate zilnic pentru pregatirea mesei. Aceste zece minute v-ar proteja de o alegere nesanatoasa facuta pe fuga atunci cand va vine pofta de mancare la pranz.

Salata usoara cu quinoa

Ingredientele necesare sunt: 1/2 cana de quinoa fiarta, 1 dovlecel crud, 1 castravete, 1 ceapa, 5 rosii deshidratate, 2 linguri de seminte de dovleac, 1 lingura de sos Tamari si frunze de busuioc proaspat.

Cu ajutorul spiralatorului transformati dovlecelul crud si castravetele in spaghete. Peste acestea adaugati quinoa fiarta (va recomandam sa o fierbeti cu o seara inainte pentru a economisi timp), semintele de dovleac, ceapa taiata marunt, rosiile deshidratate feliate, sosul Tamari si frunzele de busuioc. Veti avea un pranz excelent!

Salata de avocado si capsune

Pentru preparare aveti nevoie de 4 capsune, 1 avocado bine copt, 2 linguri de alune si 2 linguri de branza raw vegana. Pentru sos amestecati 1 lingura de otet de mere, o lingura de ulei de masline, un praf de tarhon, un praf de sare si cateva picaturi de sirop de stevia.

Spalati si taiati capsunele in jumatati, feliati fructul de avocado, amestecati-le intr-un bol si adaugati sosul. La final presarati peste salata branza raw vegana si alunele. Odata cu aceasta salata va veti satisface si pofta de dulce.

Supa crema de linte

Aceasta s-ar putea sa va fure doar un minut din diminetile grabite, daca o preparati cu o seara inainte. Pentru preparare va sunt necesare 165 g faina de linte, 1 lintru de apa, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de coriandru macinat, 1 lingurita de chimion, 1 lingurita de boia, 1 lingurita de sare, 2 linguri de ulei de avocado si patrunjel.

Puneti apa la fiert, iar dupa ce aceasta s-a fiert adaugati faina de linte si amestecati aproximativ 3 minute la foc mic. Stingeti focul si adaugati cei 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, chimion, coriandru, boia, uleiul si patrunjelul.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…