Ceaunul cu bunatati va aduce noutati pentru proviziile de iarna

By 28/11/2017Blog

V-ati pregatit camara pentru sezonul rece? Gemul este la locul lui? Compotul a fost asezat pe rafturi? Dar dulceata de ardei iuti mult dorita pentru felurite preparate? Noi am inceput aprovizionarea. Si, ca de obicei, selectam produse doar din surse sigure.

Sa va oferim un pont! Ceaunul cu bunatati a dat nastere unor produse extrem de gustoase, numai bune de savurat in orice moment al zilei. Am ales sa aducem la Camara cu Merinde produsele marca Ceaunul cu bunatati pentru a incuraja producatorii locali. Ne dorim sa sustinem antreprenorii din Romania, in special pe cei care aleg sa ofere consumatorilor produse naturale. Stim ca in acelasi timp contribuim la crearea fortei de munca in Romania si la dezvoltarea agriculturii.

Ceaunul cu bunatati obtine produsele prin fierbere in ceaun, fara conservanti de sinteza, pectina, gelifiant sau alti aditivi. Dintre gustoasele preparate am selectat patru borcanase al caror continut ne aminteste de preparatele magice ale bunicii.

Sa vorbim intai de preferatul nostru: Specialitatea de gutuie. Contine 90% pulpa de gutuie si 10% indulcitor natural din seva de mesteacan. Este excelenta pe clatite. Va recomandam reteta Taniei Bordianu. Aveti nevoie de 1 cana faina integrala, 1 lingura zahar de cocos, 1 lingura de praf de copt fara aluminiu, 1 cana de lapte vegetal, 2 linguri de ulei de cocos. Pentru inceput se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de copt. Apoi se adauga laptele si uleiul de cocos si se mixeaza bine. Se incinge o tigaie la foc mediu si se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic. Se coace pe o parte pana se formeaza mici bule pe suprafata clatitei, se intoarce pe cealalta parte si se mai coace cateva secunde. Adaugati putin gem si desertul este gata!

Gemul de caise ne va aduce mereu aminte de diminetile copilariei, cand mancam paine cu gem si savuram o cana de ceai cald. Specialitatea de caise contine 90%  pulpa de caise si 10% indulcitor natural din seva de mesteacan. Merita incercata!

Gemul de prune poate fi numit fara dubiu “produs autentic romanesc”. Il puteti devora in multiple feluri, in special impreuna cu budinca de tapioca sau de chia.

Am lasat la final Dulceata de ardei iuti cu aronia fructe intregi, insa merita un loc fruntas. Este o specialitate care da acel plus de savoare preparatelor, fie ca este vorba de sandwichuri, tocanite sau salate.

Va asteptam pe la Camara cu Merinde pentru a va asigura o iarna dulce!

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…